איך מסבירים מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מסבירים מוות
    ז'נה
    03/11/2011

שלום רב
    אולי הודעה קודמת שלי כבר התפרסמה ואם לא אז הנה הודעתי...
    אני אמא לילדה בת שנתיים וחצית מאוד חכמה ונבונה שיודעת לבטא את עצמה נהדר.
    לפני פחות השבוע נפטרה אמא של בעלי (סבתא שלה) שהיתה מאוד חולה ובתי ידעה על כך.
    שאלתי היא כיצד אני מסבירה ? האם להגיד שסבתא נסעהועם הזמן היא תפסיק לשאול ותשכחץ או האם להגיד שסבתא נמצאת בשמיים...
    אני ממש זקוקה ליעוץ.
    תודה רבה ומחכה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מסבירים מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לתשובה

ז'נה
    04/11/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עדין מחכה לתשובה

ז'נה
    07/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מסבירים מוות - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2011

ז'נה שלום,
    ראשית אני מצטערת מאוד לשמוע על אובדנכם.
    עצוב מאוד לספר לבתך, אבל כיוון שזו הסבתא שלה, יש צורך להתייחס לעניין. את יכולה לומר לה שסבתא היתה מאוד מאוד מאוד חולה ומאוד מאוד מאוד זקנה (כדאי להשתמש במונחים כאלה כדי שהילדה לא תתחיל לחשוב שזה דבר שיכול לקרות לכל אדם מבוגר), ואנשים זקנים שהם מאוד חולים - לפעמים הם מתים, ולכן גם סבתא מתה. עכשיו היא בשמיים והיא נחה... או כל תיאור דומה שמתאים לאמונות שלכם ולמה שנוח לכם לספר.
    לרוב, ילדים בגיל של בתך, נוטים לשאול עוד מספר שאלות ואז לחזור לענייניהם. היא לא מסוגלת - וטוב שכך - לעכל את המוות של סבתא, להבין את המשמעות, או להיות עצובה לאורך זמן.
    אם בהמשך הילדה ממשיכה לשאול שאלות, אפשר להשיב בקצרה. סביר להניח, שהיא לא תתעמק יתר על המידה באירוע המצער הזה, אם אתם תימנעו מלהזכירו בפניה.

מי ייתן ולא תדעו עוד צער.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו