מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מסבירים מוותז'נה03/11/2011
שלום רב
אולי הודעה קודמת שלי כבר התפרסמה ואם לא אז הנה הודעתי...
אני אמא לילדה בת שנתיים וחצית מאוד חכמה ונבונה שיודעת לבטא את עצמה נהדר.
לפני פחות השבוע נפטרה אמא של בעלי (סבתא שלה) שהיתה מאוד חולה ובתי ידעה על כך.
שאלתי היא כיצד אני מסבירה ? האם להגיד שסבתא נסעהועם הזמן היא תפסיק לשאול ותשכחץ או האם להגיד שסבתא נמצאת בשמיים...
אני ממש זקוקה ליעוץ.
תודה רבה ומחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לתשובה
ז'נה04/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדין מחכה לתשובה
ז'נה07/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מסבירים מוות - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2011ז'נה שלום,
ראשית אני מצטערת מאוד לשמוע על אובדנכם.
עצוב מאוד לספר לבתך, אבל כיוון שזו הסבתא שלה, יש צורך להתייחס לעניין. את יכולה לומר לה שסבתא היתה מאוד מאוד מאוד חולה ומאוד מאוד מאוד זקנה (כדאי להשתמש במונחים כאלה כדי שהילדה לא תתחיל לחשוב שזה דבר שיכול לקרות לכל אדם מבוגר), ואנשים זקנים שהם מאוד חולים - לפעמים הם מתים, ולכן גם סבתא מתה. עכשיו היא בשמיים והיא נחה... או כל תיאור דומה שמתאים לאמונות שלכם ולמה שנוח לכם לספר.
לרוב, ילדים בגיל של בתך, נוטים לשאול עוד מספר שאלות ואז לחזור לענייניהם. היא לא מסוגלת - וטוב שכך - לעכל את המוות של סבתא, להבין את המשמעות, או להיות עצובה לאורך זמן.
אם בהמשך הילדה ממשיכה לשאול שאלות, אפשר להשיב בקצרה. סביר להניח, שהיא לא תתעמק יתר על המידה באירוע המצער הזה, אם אתם תימנעו מלהזכירו בפניה.
מי ייתן ולא תדעו עוד צער.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)