חרדות שינה בילד גיל 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות שינה בילד גיל 6
    איציקק
    03/11/2011

שלום רב
    בני בן ה 6 סובל מחרדות כאשר הוא צריך ללכת לישון, הוא לא מסוגל לישון לבד ואם שמתי אותו במיטה ואני יוצא רגע מהחדר הוא רודף אחרי, בוכה לפעמים שאני יוצא ורוצה שאני אשן איתו עד שירדם או כל הלילה, אם יצאתי לרגע מהחדר מתכסה בשמיכה ולא מציץ עד שאחזור גם אם קיץ והוא מזיע...

היו לנו שיחות והוא אומר שהוא מפחד מהחושך אך הדלקתי לו כמה מנורות לילה וזה לא עוזר...

פשוט מפחד להיות בחדר שינה לבד , אפילו שאחיו בן השנה וחצי ישן איתו באותו חדר.
    כאשר אני לא בבית ואשתי נמצאת הוא פחות עושה לה בעיות רק מתכסה כולו בשמיכה אבל "נותן לה " לצאת מהחדר....

ניסיתי לתשאל אותו אם הוא מפחד ממפלצות וכו והוא אומר שלא...

האם יש כילים להתמודד עם זה (מאמר לקרוא...)?
    האם הפחד הזה הוא טבעי לילד בן 6 או שזה מצריך טיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות שינה בילד גיל 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות שינה בילד גיל 6 - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2011

שלום איציק,
    הפחד הוא בהחלט לא טבעי בעוצמה הזו בגיל הזה.
    אתם יכולים לעין בעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם אתם לא מצליחים להתמודד לבד - כן כדאי לפנות להדרכת הורים.
    להערכתי הבעיה היא בעיקר בהתנהלות שלך מול הילד, חשוב לא לחזק את ההתנהגות שלו על ידי מתן תשומת לב מרובה והענות לדרישות שלו לישון לידו. גם אם הוא מתכסה שמיכה בקיץ ומזיע, אז מה? נראה שהוא מזהה את הדאגה שלך וממשיך "לנגן עליה" ולא נרגע, כי אם אבא לא רגוע, אז איך אני יכול להרגע?
    נסה להרגע, לא לקחת את זה כל כך כבד, להיות קצר וענייני עם הילד בלילה, ולהרגיל אותו בהדרגתיות להרדם לבד ולישון לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו