מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הודעה מתאריך - 25.10.2011עינב04/11/2011
שלום רב !
אני אם לבן שנתיים ועשרה חודשים דיברתי עם הגננת על ההתקדמות שלו בגן והתרשמות שלה מהילד שיש לו בעייה רגשית חברתית הוא אינו יודע לשחק עם חברים ובמשותף, חוטף להם מהידיים משחקים ,עקשן ואימפולסיבי יש לציין שהילד יחסית לילדי הגן אינו יודע להתבטא בדיבור כמותם.ניסיתי להפגיש אותו עם ילדי הגן אחרי הצהריים והם אינם רוצים לשחק איתו .
ובהליכה משותפת איתם מנסה להכריח אותם לתת לו יד וכשהם לא רוצים מאיים בזה שהוא לא ממשיך ללכת איתנו, אני מצידי מאיימת עליו שאם הוא לא ממשיך אני ממשיכה ללכת או ושאני מעוניינת שיתן לי יד אבל הדבר לא מעניין אותו ומתחיל בבכי שאינו נגמר.
שאלותי הן האם יש ברשותי כלים לעזור לו האם יש חוגים אשר מפתחים כישורים חברתיים המתאימים לגילו?
והאם אני נוהגת בתבונה כאשר אני "מאיימת" עליו שאני ממשיכה ללכת בלעדיו כאשר חבר לא נותן לו יד ?
אשמח לתשובות בתודה מראש עינב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מתאריך - 25.10.2011 - תגובה
סמדר ריינר04/11/2011שלום עינב,
לא ידוע לי על חוגים כאלה לגילו. כמובן שאווירה לש איומים רק ממשיכה את הכוחניות שהוא נוהג בה בלאו הכי. אולי במקום להגיד לו מה לו תנסי למצוא דרך ללמד אותו מה כן. האם את משחקת איתו בבית? אם כן איך המשחק הזה נראה? האם את יכולה דרך משחק ללמד אותו להמתין לתורו, ושלא הכל נעשה בדרכו? האם בבית בדרך כלל הוא רגיל שהכל נעשה בדרכו? אם כן זה מסביר מדוע הוא אימפולסיבי ומתקשה לוותר ולהסתגל לחברת ילדים. אלה דברים שבגיל הזה מתפקדיך ללמד אותו על ידי הצבת גבולות ברורה ועיקבית ומשחק משותף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)