מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיואשת- אובססיה לאבאאתי05/11/2011
היי,
טוב אז ככה בתי בת שנה ו- 9חודשים ילדה מאוד חכמה מבינה הכל מדברת שוטף מבקשת מה שהיא רוצה ולא רוצה נמצאת בגן מגיל 7 חודשים העניין הוא שהיא דבוקה לאבא שלה בצורה מוגזמת בעיניי יש לציין שהיא נמצאת עם אבא שלה בערך כמו שהיא נמצאת איתי בגלל שהוא חוזר מהעבודה בשעות הערב המוקדמות... זה בא לידי ביטוי בעיקר כשאנחנו אצל חברים או משפחה היא לא מרפה ממנו ואסור לאף אחד לגעת בו אחרת היא משתטחת על הרצפה ומתחילה לצרוח היא לא מוכנה להתקרב גם אליי חס וחלילה אם אני מנסה לקחת אותה ממנו יש לציין שכשאני איתה לבד במצבים כאלה היא הרבה יותר משוחררת .....לאחרונה היא גם התחילה לעצום עיניים כשאנחנו הולכים למקומות ולוקח לה זמן לפקוח אותן יכול להיות שכך היא מתגברת על הביישנות .....
דבר שני שנורא מטריד אותי זה שהיא לא אוהבת שאנחנו הולכים לחמי וחמתי זה תמיד מלווה בצרחות איימים כבר בדרך אליהם היא מתחילה לבכות אצל ההורים שלי זה לכ ככה בכלל להפך! מה עושים במצב כזה? האם להשאיר אותה אצלהם מדי פעם כדי שתתרגל אליהם? או אולי לתת לה זמן ובינתיים ללכת רק ביחד אליהם?? אני לא רוצה ליצור בעיות וחייבת ייעוץ בדחיפות אשמח גם לטלפון כדי ללכת לייעוץ..
ומה עושים עם האובססיה לאבא? איך גורמים לילדה להשתחרר כשהיא איתנו?
אשמח לתשובות במהרה ... תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת- אובססיה לאבא - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2011אתי שלום,
נשמע שהילדה שלכם מאוד חרדה בסיטואציות חברתיות מסוימות, וההיצמדות לאבא מקלה עליה. כתבת איך את מגיבה, אבל לא איך האבא מגיב. אולי לו פחות אכפת שהיא נצמדת אליו ולכן הוא לא מנסה להרחיק אותה, מה שגורם לה ביטחון והיא נדבקת עוד יותר ומתקשה להשתחרר. מעניין אם היא מתנהגת גם כך בהיעדרו, באותה העוצמה.
אני חושבת שהמסר לגבי הביטחון שלכם ביכולת שלה לתקשר עם הסביבה, צריך לבוא משניכם. חשוב שהיא תבין שבעיניכם זה כיף, מעניין, מתגמל וכדומה - ליצור קשרים נוספים. עדיף להימנע מלהכריח אותה, אלא כדאי למצוא דרכים אלגנטיות ועקיפות. למשל שסבתא וסבא יביאו משחק שהיא אוהבת אליכם הביתה, וישחקו איתה בנוכחותכם. אפשר לשחק כולכם יחד ולהדגים לה שהאחרים יכולים להיות מהנים. מומלץ שלא להכריח אותה לשהות עם סבא וסבתא שאינה רוצה. דבר נוסף שיכול מאוד להועיל לה להשתחרר מבחינה חברתית, הוא להתחיל להזמין הביתה ילדים מהגן, ולעזור לה לשחק איתם, בנוכחות המרגיעה של ההורים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)