הצבת גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצבת גבולות
    הילה
    05/11/2011

שלום אני בת 33 יש לי ילדה בת 10 וחצי. תלמידה מצטיינת ילדה טובה שקטה .
    הבעיה היא כזאת היות ונולדה פגית בחודש שישי יש לי אליה רגש מיוחד תמיד גוננתי עליה אני יודעת שאפילו יותר מידי. קשה לי לכעוס עליה ...האמת שהיא ילדה שקשה להציב לה גבולות או להרים את הטון. אך היום אני מוצאת את עצמי פשוט בבעיה. היא לא עושה דבר בבית לא מסדרת את חדרה, בבוקר אני עוזרת לה להתלבש ....כדי שלא נאחר ותמיד אני אומרת לה את סדר הפעולות שעליה לבצע בבוקר על מנת שלא נאחר לדוגמא :דנה גשי לשרותים אחכ לצחצח שיניים לאסוף את השיער לאכול לשתות" ניסיתי שלא להעיר לה היא מתארגנת בבוקר לבית ספר באיטיות רבה ולפני שיוצאים מהבית היא שוכחת דברים היות והיא סומכת עליי מאד. אני ודעת שזאת אשמתי. אך איך אני מתקנת את הנזק...כמו לדוגמא החדר שלה הפוך אני מבקשת ממנה לסדר והיא בשלה "אין לי כוח תעזרי לי " ואז אני ניגשת ועוזרת לה.ומן הסתם היא מתמזמזת ואני מוצאת עצמי עושה הכל.......היא די עצלנית...המון דברים קשים לה לעשות היא פשוט התרגלה ואוהבת שאני עושה בשבילה ואני עושה אם לא אעשה איתה החדר ישאר בלגן .....וזה מאד לא נעים . היא טוענת שזה נעים לה ולא אכפת לה לישון בבלגן שזהו חדרה והיא תחליט מתי ואיך לסדר אותו.
    איך אני מטפלת בבעיה הזאת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצבת גבולות - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2011

הילה שלום,
    לא כתבת אם את הורה יחידני, ואם ישנם ילדים נוספים שמתנהגים כמו בתך או בדרך אחרת. אלו דברים מאוד רלבנטים להבנה ולהתמודדות עם הבעיה. יש ילדים שיש להם קשיי התארגנות, שבאים לידי ביטוי גם בהכנת השיעורים, בהתנהלות בכיתה, באכילה, וגם בארגון החדר. אם אצל הבת שלך שאר התחומים הם תקינים, אפשר להבין את ההתארגנות הממושכת בבוקר ואת אי סידור החדר, כקשורים יותר לנטיה שלה להיות יותר "רגרסיבית" ו"ילדותית" מהגיל שלה, מולך. אולי זה קשור לתגובות שלך אליה מאז שהיא פגית, אבל בטח לא רק.
    אני חושבת שכדאי להכין עם הילדה מערכת ברורה יותר של ציפיות, עם תגמולים וגם סנקציות במקרה הצורך - כמובן מותאמות לגילה ולאירוע. למרבה הצער, הבעת כעס על הילדים היא חלק בלתי נפרד מההורות, שכן אחרת הם מתקשים לעתים להבין מה ההתנהלות המצופה מהם בעולם.
    אם את מרגישה שאת ממשיכה להיתקל בקשיים, אולי תוכלי לפנות להדרכת הורים מסודרת סביב הצבת גבולות והיחס שלך אל הילדה, או קבוצת הורים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו