התבטאויות משונות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התבטאויות משונות
    מיכל
    06/11/2011

ביתי בת 6 (בכורה) ילדה רגועה ומקסימה באופן כללי.
    היחסים ביננו טובים מאוד.

אולם... לפעמים כשהיא מרגישה שמאשימים אותה במשהו ללא סיבה, לא מבינים אותה ולא מקשיבים לה היא מסתגרת בשרותים, בוכה ומתחילה לומר משפטים כמו: "אני לבד בעולם הזה" או "אני אסע ולא אחזור יותר" וכו'.

ההתנהלות הזאת לא קורית בבית (קרתה בעבר הרחוק פעם או פעמיים ונפסקה) אלא במצבים בהם אנחנו (ההורים) לא נוכחים וגורם שאינו בעל סמכות מנסה להפעיל עליה סמכות על ידי הערות או כעס (למשל כשהיא אצל חמותי שהיא בעלת הסמכות באותו זמן וגיסתי מעירה לה).

האם ההתנהלות הזאת של הסתגרות בשירותים ודיבורים שכאלו נורמלית לגילה? מיותר לציין שחמותי וגיסתי נבהלו, דיסקסו ביניהן את הנושא ומייד שלחו אותי לייעוץ.

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבטאויות משונות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבטאויות משונות - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2011

שלום לך,
    בודאי שזו לא התהנגות נורמלית לאף גיל. יחד עם זה לא ברור האם זו סוג של מניפלוציה או משהו שמעיד על מצוקה אמיתית. האם הילדה שומעת התבטאויות כאלה מצד אנשים אחרים? האם יש סימנים אחרים למצוקה? הייתי מנסה לברר בצורה ישירה ועקיפה (למשל דרך ציור או משחק) האם הילדה חשה קושי מסויים, ולמה היא כל כך נעלבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו