מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התבטאויות משונותמיכל06/11/2011
ביתי בת 6 (בכורה) ילדה רגועה ומקסימה באופן כללי.
היחסים ביננו טובים מאוד.
אולם... לפעמים כשהיא מרגישה שמאשימים אותה במשהו ללא סיבה, לא מבינים אותה ולא מקשיבים לה היא מסתגרת בשרותים, בוכה ומתחילה לומר משפטים כמו: "אני לבד בעולם הזה" או "אני אסע ולא אחזור יותר" וכו'.
ההתנהלות הזאת לא קורית בבית (קרתה בעבר הרחוק פעם או פעמיים ונפסקה) אלא במצבים בהם אנחנו (ההורים) לא נוכחים וגורם שאינו בעל סמכות מנסה להפעיל עליה סמכות על ידי הערות או כעס (למשל כשהיא אצל חמותי שהיא בעלת הסמכות באותו זמן וגיסתי מעירה לה).
האם ההתנהלות הזאת של הסתגרות בשירותים ודיבורים שכאלו נורמלית לגילה? מיותר לציין שחמותי וגיסתי נבהלו, דיסקסו ביניהן את הנושא ומייד שלחו אותי לייעוץ.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבטאויות משונות - תגובה
סמדר ריינר07/11/2011שלום לך,
בודאי שזו לא התהנגות נורמלית לאף גיל. יחד עם זה לא ברור האם זו סוג של מניפלוציה או משהו שמעיד על מצוקה אמיתית. האם הילדה שומעת התבטאויות כאלה מצד אנשים אחרים? האם יש סימנים אחרים למצוקה? הייתי מנסה לברר בצורה ישירה ועקיפה (למשל דרך ציור או משחק) האם הילדה חשה קושי מסויים, ולמה היא כל כך נעלבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)