מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי ילד בן 3א08/11/2011
שלום, אני דודה של הילד לא אמו, אך עדיין התנהגות מסויימת מטרידה אותי. לפני פחות משנה נולדו במשפחה תאומים, הדבר היה מאוד קשה לילד ועד היום עדיין קשה לו לקבלם, הוא מציק להם מאוד. זהו ילד שקיבל המון המון תשומת לב מהמשפחה הוא הנכד הראשון. ומן הסתם נפלה עליו פצצה כפולה עם התאומים והמצב שלו די מובן.. הבעיה היא שהוא פיתח התקפי זעם ובכי, ואין לו גבולות כמעט בכלל הוא לא יודע לשמוע את המילה לא, הבעיה היא גם שאבא שלו מאוד רגיש לגביו ומוותר לו הרבה פעמים והאמא נכנסה בלי כוונה לתפקיד ה"שוטר הרע", היא המחנכת בבית. וכך יוצא מצב שכל קושי הכי קטן הוא פונה לאבא שלו. בגן לצערי יוצא לו שם של ה"מרביצן" וזה ממש קורע לי את הלב, זהו ילד מתוק ורגיש מאוד מתוסכל, שבגלל שאין לא גבולות הוא שומע בעיקר בגן- לא, ואסור, וזה מחריף את הרגשת התסכול שלו-אני מניחה- בגלל שזה גורם לו הרגשה שהוא כל הזמן לא בסדר... רציתי עצה איך לגשת אליו איך להתייחס בעת התקפת בכי או זעם. אני מאוד דואגת לבריאותו הנפשית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה....
א16/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים בפורום??
א19/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי ילד בן 3 - תגובה
נעמה סבג שמש20/11/2011שלום לך,
זוהי סיטואציה מורכבת וקצת קשה לענות על זה דרך פרום.
אנחנו בעידן ההורות מאמינים בהכוונה תוך אינטליגנציה רגשית:
לשקף לילד את התחושות שלו לתאר לו את המב להמליל לו את החוויה. חשוב לתת לילד להביע תסכול וכעס. ניתן ורצוי ללמדו להביע אותו במילים.
לא פחות חשוב הוא לאפשר לילד זמן איכות עם אימו, ללא הקטנטנים.
לוותר? לא. לוותר לילד זה לוותר עליו.
אבל בהחלט רצוי שלא להכנס לעימות על כל דבר.
שבוע טוב,
נעמה סבג שמש, בעלת רשת ומכללת עידן ההורות
יועצת שינה ומנחת הורים
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)