בני בן ה 6-סרבן תמידי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן ה 6-סרבן תמידי
    דניאלה
    11/11/2011

בני בן ה 6 תלמיד כיתה א', באופן קבוע מסרב להישמע להוראותיי השיגרתיות והיומיות. לדוגמא: "תכבה את הטלוויזיה", "בוא להתקלח", בשעות הבוק מסרב לקום מהמיטה וחשש שיאחר לביה"ס ועד שהוא כבר קם, אז שוב באות הבקשות: לצחצח שיניים, להתלבש.....זה מחמיר מיום ליום. עד לפני שבוע-הייתי צועקת לאחר פעמיים-שלוש שלא היה עושה את מה שביקשתי, והיום-שיניתי טקטיקה והחלטתי לבקש יפה רק פעם אחת בלבד ואם הוא לא עושה מה שביקשתי אז אני לוקת את השלט של הטלוויזיה ומכבה אותה, או אם הוא ממשיך לשחק בכדור בבית-אז אני מחרימה את הכדור. אך אני נתקלת בבעיה שהוא לא מוכן לקום להתקלח, או לקום בבוקר מהמיטה ואז אני נאלצת לגרור אותו בכוח לעבר האמבטיה-בלי צעקות, בלי דיבור מצידי, והוא בינתיים מסנן מילים כמו: אני שונא אותך, אמא מעצבנת...
    האם אני נוהגת נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה 6-סרבן תמידי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה 6-סרבן תמידי - תגובה

סמדר ריינר
    13/11/2011

שלום דניאלה,
    את כנראה לא נוהגת נכון, כי זה לא עובד וגם המצב מחמיר. נראה שעם השנים נוצר ביניכם מאבק כוחות, וככל שאת נהיית כוחנית כך גם הוא ואתם מנסים לנצח אחד את השניה. זה לא אמור להיות כך, בטח לא בגיל 6. נראה שכרגע המצב כבר חמור, נותר ממש פלונטר ביניכם. כדי להתיר אותו, נראה לי שאין ברירה אלא שתפני להדרכת הורים מסודרת. בינתיים נסי להוריד מוקדי חיכוך, לקבוע סדרי עדיפיות על מה את מתעקשת ועל מה לא, והימנעי מעונשים. למשל לגבי הטלוויזיה בשלב הזה הייתי מוותרת, ובטח לא לוקחת לו את השלט, לגבי קימה בבוקר - לא וכו'. במקביל, נסי לתת לו זמן איכות שלא קשור למאבקי הכוח, אלא פשוט היות ביחד בכיף, לעושת משהו שהוא בוחר בלי להאבק בו, מדי פעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה חדשה

דפנה
    13/11/2011

גם אני עברתי משהו די דומה ומצאתי פיתרון עם הספר "דובי לא לא" ומאז- העניין נהפך לצחוק כי כל פעם כשלא רצה קראתי לו " דובי לא לא" . גם "ילדת ההיפך" יכול לתרום לעניין ואולי- לתת לו מרווח זמן כדי שיידע שהולכים לעשות משהו (להתקלח אחרי התוכנית למשל) ואז- יהיה מוכן מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו