מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בגיל 3רינת13/11/2011
שלום, יש לי ילדה מקסימה בת 3. מאז היותה בת 4 חודשים היא הייתה במשפחתון שבו עד 12 ילדים כאשר השנה העברנו אותו לגן עירייה. יש לציין כי במהלך החודש הראשון לא היו איתה כל בעיות. היא הסתגלה מהר מאוד ואפילו אהבה ללכת לגן. (יש לציין כי היא חברותית מאוד ודי מפותחת מבחינת הדיבור והבנה לילדים בני גילה). בחודש האחרון היא ממש לא רוצה להגיע לגן. זה מלווה בקושי בקימה ובהכנה לגן וכן בבכי יומי כאשר היא המגיעה לגן. ניסיתי לשאול אותה מה אם קרה משהו, אם ילד מציק לה... אבל לא ממש קיבלתי תשובות. התייעצתי עם הגננת והיא אומרת שהיא לא ראתה משהו חריג.
בנוסף, אני רוצה לציין כי היא הגיעה לגן עם ילדה שהייתה איתה במשפחתון ומאז היא צמודה אליה. אני יודעת גם שהילדה ההיא די משתלטת עליה (הגננת גם ציינה זאת בפניי). כך שאני מניחה שהדבר הזה מקשה עליה חברתית ואולי גורם לה לא לרצות להגיע לגן (היא סיפרה לי למשל שהילדה ההיא אמרה לה לא לשחק עם ילדים אחרים).
השאלה שלי היא איך לעזור לה להתנתק מעט מהילדה ההיא ולפתח אישיות משל עצמה עם רצונות משלה וכמובן שלא תהיה נשלטת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רינת14/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בגיל 3 - תגובה
סמדר ריינר15/11/2011שלום רינת,
קודם כל את אמרוה להיות מעורבת עם האמהות האחרות ולסייע לבתך להפגד עם ילדים אחרים אחה"צ. זה בודאי יקל עליה לשחק איתם גם בגן.
מעבר לזה, נראה שהבת שלך חרדה מעט וחסרת ביטחון, וההיצמדות לאותה ילדה מרגיעה אותה. לכן כדאי לחזק את הילדה, לעודד אותה, להראות לה את היכולות שלה ולספק לה חוויות חברתיות מחזקות עם ילדים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)