ילדה בגיל 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בגיל 3
    רינת
    13/11/2011

שלום, יש לי ילדה מקסימה בת 3. מאז היותה בת 4 חודשים היא הייתה במשפחתון שבו עד 12 ילדים כאשר השנה העברנו אותו לגן עירייה. יש לציין כי במהלך החודש הראשון לא היו איתה כל בעיות. היא הסתגלה מהר מאוד ואפילו אהבה ללכת לגן. (יש לציין כי היא חברותית מאוד ודי מפותחת מבחינת הדיבור והבנה לילדים בני גילה). בחודש האחרון היא ממש לא רוצה להגיע לגן. זה מלווה בקושי בקימה ובהכנה לגן וכן בבכי יומי כאשר היא המגיעה לגן. ניסיתי לשאול אותה מה אם קרה משהו, אם ילד מציק לה... אבל לא ממש קיבלתי תשובות. התייעצתי עם הגננת והיא אומרת שהיא לא ראתה משהו חריג.
    בנוסף, אני רוצה לציין כי היא הגיעה לגן עם ילדה שהייתה איתה במשפחתון ומאז היא צמודה אליה. אני יודעת גם שהילדה ההיא די משתלטת עליה (הגננת גם ציינה זאת בפניי). כך שאני מניחה שהדבר הזה מקשה עליה חברתית ואולי גורם לה לא לרצות להגיע לגן (היא סיפרה לי למשל שהילדה ההיא אמרה לה לא לשחק עם ילדים אחרים).

השאלה שלי היא איך לעזור לה להתנתק מעט מהילדה ההיא ולפתח אישיות משל עצמה עם רצונות משלה וכמובן שלא תהיה נשלטת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בגיל 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה

רינת
    14/11/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בגיל 3 - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2011

שלום רינת,
    קודם כל את אמרוה להיות מעורבת עם האמהות האחרות ולסייע לבתך להפגד עם ילדים אחרים אחה"צ. זה בודאי יקל עליה לשחק איתם גם בגן.
    מעבר לזה, נראה שהבת שלך חרדה מעט וחסרת ביטחון, וההיצמדות לאותה ילדה מרגיעה אותה. לכן כדאי לחזק את הילדה, לעודד אותה, להראות לה את היכולות שלה ולספק לה חוויות חברתיות מחזקות עם ילדים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו