מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא אובדת עצותמיכל שדות14/11/2011
בוקר טוב,
הבת שלי בת 6. בת בכורה, השנה היא התחילה כיתה א' אולם לא בקבוצה חדשה מאחר ובשנה שעברה היתה עם שאר הילדים במסגרת "חטיבה צעירה". היא התחברה עם חבורה של 6 ילדות נוספות ויש עוד 2-3 ילדות מקבוצה אחרת שהיא גם משחקת איתן, לפעמים לחוד ולפעמים הן מצטרפות לחבורה שלה. לכאורה נראה שהכל בסדר אבל היא כל הזמן מתלוננת שאין לה חברים, שלא משתפים אותה, שלא נותנים לה אף פעם להחליט, יש ילדה אחת שמחליטה על כולם מי ישתתף ומי לא ושהיא הרבה פעמים מחליטה שהיא לא תשתתף. גם השנה וגם שנה שעברה שוחחתי על כך עם הגננת בחטיבה הצעירה ועם הסייעת וגם שוחחתי עם בעלת הצהרון שבו היא נמצאת וכולן מדווחות שהכל בסדר, שהיא מוקפת חברים, שיש לה בטחון עצמי, שהיא יודעת לעמוד על שלה וכשמשהו לא נראה לה היא עוזבת את החבורה ועוברת לשחק עם אחרים. כשאני מתעמתת איתה על הדברים היא אומרת שהמורה, הסייעת והצהרון כולם משקרים וזה לא נכון היא כל הזמן לבדה ואף אחד לא משחק איתה. היום כבר ממש התעצבנתי ואמרתי לה שלא יכול להיות שכולן משקרות ורק את אומרת את האמת ושאני לא מאמינה לה כי אני כן רואה אותה בבית הספר משחקת עם חברים (קרו כמה פעמים בודדות שבאמת הלכתי והצצתי בהפסקות ובאמת ראיתי אותה עם חברים) ושאני מאמינה שלפעמים באמת לא משתפים אותה ולפעמים באמת מעליבים אותה וכו' אבל זה רק לפעמים וזה קורה לכל הילדים בכיתה ושזה בסדר גם להיות לבד ולא להיות כל הזמן עם חברים. אני ממש אובדת עצות, אני לא יודעת אם זה בסדר שהתפרצתי ואמרתי לה שאני לא מאמינה לה, איך מתמודדים עם השקרים האלה? בהנחה שזה באמת שקרים... רק ביום שישי שעבר דיברתי עם הסייעת בשקט בצד ושאלתי איך היא מבחינה חברתית והיא אמרה לי שהיא בסדר גמור, שהיא התבגרה, שהיא אהובה ויש לה בטחון עצמי ואמרתי לה שאני ממשיכה לשמוע תלונות שלא טוב לה מבחינה חברתית אז הגננת אמרה לי שאני כנראה נתתי לה במה בגלל שאני רגישה לענין החברתי שלה ולכן היא עושה עלי מניפולציות כדי לקבל את תשומת הלב שלי ואני מודה שבאמת התייחסתי בעבר ברצינות לכל הענין הזה כשהיא סיפרה לי וניהלנו שיחות ארוכות בנושא... למשל, אתמול היא נכנסה לאוטו אחרי הצהרון ושאלתי אותה איך היה היום? תשובתה היתה: כיף..... אה, לא כיף, כי X לא שיחקה איתי (החברה הטובה שלה)
איך אני מתמודדת עם המצב הזה? ואולי היא לא משקרת ובאמת היא במלחמת הישרדות והתמודדות יום יומית עם חברים שהיום הם חברים ומחר הם לא חברים כמו שקורה הרבה פעמים בקבוצות חזקות בכיתה ואצל בנות, והיא באמת מרגישה שהיא לא אהובה ולא מקובלת ואז יוצא שאני לא תומכת בה מבחינה רגשית אם אני אומרת לה שאני לא מאמינה לה אנא עזרי לי להתמודד עם המצב הזה בצורה נכונה
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה ומחכה לתשובה
מיכל שדות15/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא משחקים איתי- חוויה או מניפולציה?
יעל רחמני15/11/2011שלום מיכל,
העלת כאן תופעה מעניינת על פיה לביתך יש חברות רבות, שעל פי דיווחים של הסובבים אותה היא משחקת איתן והן משתפות אותה, ונראה על פניו כי היא מקובלת ובעלת בטחון עצמי,
מאידך, מתארת הילדה באזנייך חוויה על פיה היא אינה רצויה וחברותיה אינן משתפות אותה.
עוד ציינת כי הדבר מטריד אותך ובעבר שוחחת איתה על כך רבות.
מדברייך, וללא היכרות עם הילדה לא ניתן לקבוע האם אכן קיים פער חוויתי בין הרגשתה של הילדה לבין התנהלות הדברים בפועל, או לעיני הסובבים- פער כזה, אם קיים מחייב התייחסות, ו"ביטול" החוויה, וכעס על הילדה אינם מסייעים.
או שמא צדקה הגננת כשהציעה שהילדה ערה לרגישותך ומפעילה עלייך מניפולציה.
כך או כך נראה שכדאי שתפני ל איש מקצוע אשר יוכל בשיחה אישית איתך להעריך את המצב בצורה מדוייקת יותר, ולהציע דרכי פתרון להתמודדות עם המצב.
בהצלחה!
יעל רחמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)