ילד שנשכח מחוץ לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שנשכח מחוץ לגן
    יונית
    14/11/2011

שלום,

בני בן 3. לפני כשבועיים החלטתי להעביר אותו מהגן בו שהה לגן חדש מאחר וכל הילדים בגן הקודם היו הרבה יותר קטנים ממנו, עובדה שהתבררה לי רק במהלך השנה.
    ביום שישי האחרון חגגנו לבני יום הולדת בגן החדש. כשנגמרה החגיגה (בערך בשעה 10) שכנעתי את בני להישאר בגן לקבלת שבת וכי אנחנו נחזור יותר מאוחר לקחת אותו. בתחילה הוא לא רצה אך התרצה לאחר מכן.
    כשבאתי לקחתו לפני הצהריים גיליתי את בני שוכב מחוף למבנה הגן, בחצר, ממרר בבכי ועם קקי במכנסיים.
    נכנסתי בבהלה לחצר הגן וגיליתי כי בני נעול מחוץ למבנה הגן - הדלת היתה נעולה ובפנים היתה מוסיקה רועשת של שירי שבת.
    מסתבר שבמעבר מהחצר לתוך הגן פשוט שכחו אותו בחוץ ואף אחד לא שמע אותו ולא הרגיש בחסרונו, זאת בזמן שבתוך הגן עומדות על השולחן שקיות הממתקים שהוא אמור היה לחלק בסוף היום.
    המילים הראשונות שבני אמר לי שהגעתי היו "אמא, את רואה, אמרתי לך לא ללכת".
    אני מרגישה נורא ולא מסוגלת לתפקד מאז המקרה.
    אני רוצה לציין, שבמהלך הסופ"ש בני עשה את צרכיו במכנסיים.
    אני אובדת עצות ולא יודעת איך לפעול. האם להחזירו לגן הקודם? האם להשאירו בגן הזה? אם כן מה להסביר לו?
    נקודה נוספת היא שהיום בבוקר הוא לא הסכים להישאר בגן ולאחר שהגענו לגן בקש ממני לא להישאר שם. לקחתי אותו הביתה.
    אודה לעזרתכן כיצד עליי לפעול ואיך להסביר לו את מה שקרה באופן שישאיר אצלו הכי פחות משקעים.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שנשכח מחוץ לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שנשכח מחוץ לגן - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2011

שלום יונית,
    אכן מקרה קשה. אני מבינה בהחלט את הכאב, חוסר הואנים והזעם שלכם כלפי הגן. עם זאת לא הייתי קופצת למסקנות נמהרות. לא ציינת מה היה הדיאלוג עם הגננת לאחר המקרה, ואיך נוהל הקשר עם הגן מאז. חשוב לאפשר לגננת לתקן את מה שקרה, לדבר עם הילד, לבדוק האם אפשר לייצר לילד חוויה מתקנת כלשהי בתוך הגן, ואם מחליטים לעבור לגן אחר אז לעשות זאת תוך כדי פרידה מסודרת, במידת האפשר.
    נראה שאת גם חשה אשמה רבה על כך ששכנעת את הידל להישאר בגן. למרות שברור לך שלא יכולת לדעת שזה יקרה.
    חשוב בתקופה הקרובה להיות סבלנים עם הילד, לשוחח איתו על מקרה, להסביר לו במילים מה עבר עליו :"הרגשת פחד, וכעס, כבר לא ידעת מה לעשות,והיית נורא נורא לבד זה היה נורא קשה, אף אחד לא שמע אותך, בטח חשבת שזה יימשך ככה לתמיד, היית צריך לשירותים, כאב לך אולי בבטן ובטוסיק ולא יכולת ללכת לשירותים, זה היה באמת נורא קשה" ללוות אותו באופן הזה בחוויה הקשה, לתת לו לבטא אותה גם במילים וגם במשחק או בציור, לתת לו לבטא בפניכם את הכעס עליכם על כך שהשארתם אותו, ועל הגננת ששכחה אותו ביום הוהולדת שלו, זה מעליב ומכעיס.
    אחר כך צריך להסביר לו במידת האפשר, שזה שזה קרה, זה באמת מאוד לא בסדר, אבל זה לא אומר שזה יקרה שוב,וצריך לנסות לא לפחד מזה, כי זה כבר קרה, זה עבר.
    אם אתם רואים שהוא ממשיך לסבול ואתם לא מצליחים להרגיע אותו, אפשר לשקול פנייה לייעוץ מקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו