כסיסת ציפורניים טיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כסיסת ציפורניים טיפול
    שרית
    15/11/2011

שלום,
    ביתי בת שנתיים וחמישה חודשים כוססת צפרניים בחודשהאחרון
    היא בת אמצעית .
    אחותה הגדולה בת שלוש ושבעה חודשים
    ואחיה בגיל 5 חודשים

היא עם אחותה באותה הקבוצה גן, למרות שהיא צעירה. לפי החלטה שלי ושל הגננת. הגננת אומרת שהיא משתלבת. למרות שאני ראוה שהיא מאוד מחקה את אחותה.
    האם ההחלטה שגויה? האם זו הסיבה לכסיסת הצפרנים? איך לטפל???? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כסיסת ציפורניים טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כסיסת ציפורניים טיפול - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/11/2011

שרית שלום,
    האם מלבד כסיסת הציפורניים יש סימנים למתח? כעס של הילדה, בכי תכוף, "תינוקיות" בבית וכדומה? האם חלו שינויים אחרים בסביבה של הילדה?
    באופן כללי, זה די מורכב לאחים בני גילאים שונים להיות באותה סביבה חינוכית - גם בבית הם מתמודדים עם משאבים מצומצמים של הסביבה כלפיהם, וכעת גם בגן. אך ייתכן שהתגובה של הבת הקטנה היתה זהה גם אם היתה בגן לבד, ואולי להיות עם אחותה גם נוסך בה ביטחון.
    לאור מה שתיארת, אני ממליצה למצוא דרכים לעזור לילדה להסתגל לגן ולהרגיש רגועה יותר. זה מתחיל בכך שבשעות אחה"צ אתם תהיו פנויים אליה ותקדישו לה גם זמן אישי. בנוסף, חשוב לסייע בקשירת קשרים חברתיים חדשים. אתם יכולים לשלוח אותה לגן עם חפץ שישרה עליה ביטחון וירגיע אותה, משהו מוכר מהבית. לגבי כסיסת הציפורניים - מומלץ להפסיק זאת כשאתם רואים את המתרחש בפועל, אך לא לדבר על הנושא מעבר לכך.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו