ילד בן שנתיים חצי - חברים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים חצי - חברים
    מיכל
    15/11/2011

שלום,

בני הצעיר הוא בן שנתיים וחצי ולו אחות גדולה בת ארבע וחצי.
    בני נכנס לגן בסוף שנה שעברה במאי והמשיך באותו גן גם השנה.
    הגננת פנתה אליי שבני משחק לבד ואין לו חברים. האמת שהדבר הפתיע אותי לאור העובדה שהוא משחק מדהים עם אחותו במשחקים שונים לרבות משחקי דמיון, משחקי קופסה, לגו וכו'. לא רק עם אחותו גם ען בני דודיו בגילאים 3 ו- 4 משחק ביחד. גם איתי מבקש ממני שאני אשחק איתו ומשחק יפה ומכין לנו אוכל בכאילו וכו'...גם שבאה חברה לבתי הבכורה הוא משתתף איתם במשחק.

עידכנתי את הגננת במה שמתרחש בבית ואמרה שבגן מנסה לחבר אותו עם ילד אבל הוא מעדיף לשחק לבד בעיקר בחצר.

האם יכול להיות שבני טרם מרגיש בטוח בגן? כיצד ניתן לעזור לו להתחבר בגן? כיצד ניתן להסביר את הפער הזה? בנתיים אני מתכוונת להזמין לו חבר מהגן כדי לקרב אותו לילד.

האם יש עצות...מה תואם התפתחות בגיל הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים חצי - חברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים חצי - חברים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/11/2011

מיכל שלום,
    אכן הפער בין מה שאת רואה בבית לבין המתרחש בגן, הוא מעט מפתיע. מבחינה התפתחותית, מצופה שבנך יתעניין במשחק עם ילדים גם כשהוא בגן. לא מחויבות חברויות או שיזכיר בבית ילדים מהגן, אבל סביר שירצה לשחק עם הסביבה.
    אולי בנך נוטה להרגיש יותר חרד ופחות בטוח כשהוא בסביבה פחות מוגנת ואישית, או שהוא מתקשה לשחק כשהצד השני פחות קשוב אליו. יש הבדל בין משחק עם ילדים גדולים ממנו ועם הוריו, לבין משחק עם בני גילו שמצפים ליותר שוויוניות בקשר. לכן כדאי להזמין ילדים מהגן לביקור בביתכם או לקבוע פעילות משותפת אחר הצהריים (בכל פעם עם ילד או ילדה אחד/אחת), ובכך לחבר אותו עם הילדים עמם שוהה כל היום. אולי תוכלי לראות איך בנך מתנהל כשהוא איתם, ותעזרי לו כשהוא "נתקע" או מתקשה או נמנע ונשאר עם עצמו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו