מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים חברתיים בכיתה א'אלישבע16/11/2011
שלום,
בני בן שש וחצי והוא התחיל השנה כיתה א'. בגן חובה הבן שלי היה מאוד מקובל ורצוי חברתית (יותר מהרגיל), כל הזמן הורים מהגן ניגשו אלי ואמרו לי משפטים כגון: "את אמא של נעם? הילד/הילדה שלי לא מפסיקים לדבר על הבן שלך". הוא גם היה מוזמן המון לבתים של ילדים, למרות שהוא בדרך כלל סירב ללכת, ההרגשה היתה שהוא מעדיף אחר הצהריים שקט בבית מאשר לשחק עם חברים (כאילו שהו רוצה את השקט לאחר יום עמוס וחברתי בגן). השנה, כאשר הבן שלי התחיל כיתה א' אני מרגישה שפתאום הילד נקלע לסיטואציה שהוא לא מכיר ושקשה לו להתמודד איתו. הפרידו כיתות בינו לבין החבר הכי טוב שלו. בנוסף, הבן שלי מספר לי שאין לו כמעט חברים השנה ושאין לו עם מי לשחק בהפסקה.
אני מפחדת שהמעבר בין מצב של "להיות מאוד מקובל" לפתאום להפוך לילד קטן ולא ממש מוכר בכיתה של 40 תלמידים קשה לו. הייתי רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור לבני לרכוש חברים ולהתמודד עם הסיטואציה החדשה? האם יש בעיה כלשהי עם זה שהוא בקושי שיחק עם ילדים לאחר שעות הגן? האם זה גם קשור לקשיים שהוא חש עכשיו?
אציין כאן שגם העליתי את הנושא מול המחנכת אך התרשמתי שהיא בכלל לא יודעת מה קורה עם הבן שלי מבחינה חברתית - מי החברים שלו? עם מי הוא משחק? וכו' והיא רק הציע שנזמין חברים לשחק עם נעם בשעות אחר הצהריים - מה שאני לא בטוחה שיהיה לי שיתוף פעולה מהבן שלי בנושא זה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה - ייעוץ בנושא
אלישבע17/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים חברתיים בכיתה א' - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/11/2011אלישבע שלום,
יצירת הקשרים החברתיים בכיתה א' היא מורכבת הרבה יותר מאשר בגן. מגיעים ילדים ממסגרות שונות וגם הזמן שלהם לבלות באינטראקציה חופשית ולהכיר הוא מועט יותר. כמו כן, הרבה ילדים מקדישים הרבה משאבים נפשיים להתמודדות עם הישיבה הממושכת בכיתה ועם המטלות הלימודיות והתכנים שהם רוכשים, ולכן בתחילת השנה הם פנויים פחות לחברויות.
חשוב מאוד שתעזרי לבן שלך ליצור קשרים ולחזק את הקשרים שכבר נוצרו. את יכולה לברר איתו עם מי הוא משחק, ולהציע להזמין את הילדים הללו הביתה או לפעילות מהנה יחד. בנוסף, אולי הבעיה אינה רק של נעם אלא של עוד ילדים, ולכן כדאי להציע לוועד ההורים ליזום פעילות משותפת למשפחות. כך תוכלי להכיר הורים אחרים (ובאמצעותם לעזור לילדים להתחבר), וגם לראות עם מי נעם משחק ולמי הוא מתחבר.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)