ילדה בת חמש לא מתייחסת!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת חמש לא מתייחסת!
    אילנה
    17/11/2011

שלום רב,
    ברצוני לבקש מכם עצה לגבי ההתנהגות של הבת שלי. בפברואר היא תהייה בת 5 ומאז ותמיד היא בוחרת מתי להיתייחס אליי ומתי לא!(ההתנהגות הזאת עם כולם,משפחה,גן וכד'). לפעמים כאשר פונים אליה והיא עסוקה באותו רגע במשהו, אז היא פשוט לא מתייחסת, עד שמתעצבנים עליה! חשבתי שיש לה בעיות שמיעה, אבל לא אובחנו שום בעיות. שמתי לב שכאשר היא עושה משהו שזה מעניין אותה (מציירת, רואה סרט, משחקת וכו'), אז היא כל כך מרוכזת במה שהיא עושה שאני יכולה לקרוא לה בשם 1000 פעמים והיא לא תשמע עד שארים את הקול או אגש אליה בעצבים לצערי.
    אני לא יודעת איך להיתמודד עם זה, בגן יש את אותה בעייה, אבל קשה לי להבין מה זה כי היא ילדה מאוד חכמה, היא מתקשרת נפלא, יש לה המון חברים.
    תעזרו לי בבקשה להבין מה זה ההתעלמות הזאת ואיך להיתמודד איתה, זה כל כך מפריע לחיי היומיום וכל כך מפחיד אותי...

בתודה מראש, אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת חמש לא מתייחסת!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תגובה.......

אילנה
    19/11/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב, מאוד חשובה לי תגובתכן

אילנה
    20/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מקפיצה וממתינה להתייחסות

אילנה
    21/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמרוכזת בפעילות

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/11/2011

אילנה שלום,
    ההתנהגות של הילדה שלך כפי שתיארת אותה, נראית לי בטווח של ההתנהגות המותאמת לגילה, גיל 4 ותשעה חודשים. ילדים רבים בגיל הזה דווקא מתקשים להתרכז ולכן בעיניי זה חיובי שהיא מפנה הרבה הרבה תשומת לב למה שהיא עסוקה בו.
    אפשר לדבר איתה שאת רוצה שהיא תגיב כשפונים אליה, ואולי תיצרי איתה איזה "אקט" שיחזיר אותה להקשיב גם לסביבה - למשל, אם היא לא עונה, תאמרי לה שמעתה אתם תגעו לה בכתפיים, או תניחו את היד על מה שהיא עסוקה בו כדי שתתיחס למה שנאמר לה ותגיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו