רגישות יתר ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר ?
    דנה
    20/11/2011

ביתי בת 11 וחצי בכיתה ו'.
    מכיתה א' שמתי לב לרגישות יתרה לעומת ילדים אחרים.
    דוגמאות:
    כיתה א' - קוסם המראה איך הוא תוקע חרבות בילד שיש לו קופסא על הראש. כל הילדים מסתכלים בשקיקה. היא היתה מפוחדת מאוד.
    כיתה ב' - מראים בכיתה קטע מהסרט נסיך מצרים. הקבט שבו יוכבד משאירה את משה בתיבה ואחותו מרים רצה אחריו. כל הילדים אדישים. הבת שלי מחבקת אותי והדמעות זולגות.
    זה ממשיך בכיתות אחרות בכך שאם מראים סרטי מלחמה (במוזיאונים) מאוד קשה לה לראות את זה - מפחיד אותה. מפיקוד העורף הגיעו לבית הספר להסביר דברים. הקושי הגיע כאשר דיברו על מלחמה כימית (למה צריך להסביר להםאת זה ?). היא לא רוצה ללכת לבית ספר ביום השואה, אחר כך ביום הזכרון, השנה היא הוסיפה גם את יום הזכרון לרבין. מראה מילות השיר שהיו בכיסו והוכתמו בדם והשמעת היריות גורמות לה לבכות והיא נבוכה להיות היחידה שבוכה.

מצד אחד זה נראה לי יפה ורגיש.
    מצד שני: האם לא מדובר ברגישות יתר ? האם היא צריכה עזרה ?
    דרך אגב - מדובר בילדה מחוננת. האם זה אומר שהיא מבינה יותר אך לא יכולה להכיל את זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר ? - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2011

שלום דנה,
    זה לא בדיוק רגישות יתר, נראה שהבת שלך סובלת מחרדות והיא גם מוצפת ריגשית. זה בהחלט יכול להיות קשור גם למחוננות שלה אבל זה לא מסביר את זה לבד. הקריטריון להחלטה לגבי קבלת עזרה הוא כמה סבל זה גורם. אם אתם מתרשמים שזה מפריע לה והיא ורצה לשנות את זה כדאי לפנות ולקבל עזרה מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו