מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3.5 עם בעיות תקשורתאאא20/11/2011
שלום רב,
בני בן 3.5 הוא ילד מדהים. הוא שובב קטן, מאוד חמוד ומצחיק, הוא ילד יחיד ונכד יחיד, מאוד מפונק, מקבל את כל צומת הלב והמון אהבה מכולם.
יש לו בעיית תקשורת, הוא לא מרכיב משפטים ולא מבין חלק מהדברים שאומרים לו.
פנינו למרכז להתפתחות הילד במסגרת קופת החולים. במשך מספר חודשים אנחנו מטופלים אצל קלינאית תקשורת עם שיפור קל.
בביקור אחרון אצל רופא להתפתחות, קיבלו שאלון לגננת והפנייה לאבחון אצל פסיכולוגית ילדים דרך הקופה. לפי הדו"ח של הגננת - בני משחק ומתקשר עם הילדים, אך יש לו קשיי תקשורת עם מבוגרים בגן, לפי הגננת כאשר פונים אליו, הוא מסתקל בעינים ויש הרגשה שהוא לא מבין.
בשיעורים הוא מקשיב ולא מפריע אך לא משתף פעולה, מעדיף כאשר פונים אליו באופן אישי ולא כאשר פונים לקבוצת הילדים.
אוכל, הולך לשירותים , מלבש באופן עצמאי.
אני כאמא לא שמתי לב שיש לו בעיה עם מבוגרים, אולי בגלל שהמבוגרים היחידים שהוא בקשר איתם זה בני משפחה והוא רגיל אליהם.
בעוד יומיים יש לנו מפגש ראשון עם פסיכולוגית ואני לא מוצאת לי מקום מהדאגה.
האם אנחנו עושים צעד הנכון? אני מאוד חוששת מהפגישות האלו. קראתי מקרים רבים, כאשר הורים פנו לפסיכולוגית לקבל עזרא ובמקום זה מצאו את עצמם רצים בין הפסיכולוגים ועובדים סוציאליים.
האם זה שהוא לא מתקשר עם מבוגרים בגן יכול להעיד על בעיה כלשהיא? כי איתנו - הורים, סבתות וסבים הוא מתקשר ונהנה מהמשחק המשותף.
אשמח לקבל תשובה,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3.5 עם בעיות תקשורת - תגובה
סמדר ריינר21/11/2011שלום לך,
אם לא היה חשש לבעיה, לא היו מפנים אתכם. החשש ממפגש עם אנשי מקצוע הוא מובן וטבעי, אבל לא כדאי להגזים בו. פסיכולוג, הוא בדיוק כמו כל איש מקצוע אחר, כפי שלא חששתם ללכת לרופא או לקלינאית תקשורת אין סיבה לחשוש ממפגש עם פסיכולוגית. בסך הכל מדובר באשה שתפקידה לעזור לכם ולילד. נסו לתת אמון וללכת רגועים, זה יקל עליכם ויעזור לכם לקבל עזרה באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)