שנתיים וחודשיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שנתיים וחודשיים
    משי
    21/11/2011

שלום,

בני בן שנתיים וחודשיים, חמודי שמבין הכל...
    כל ההתפתחות שלו הייתה מאוחרת, כולל דיבור. הוא לא בדיוק מדבר וכשהוא רוצה להגיד משהו הוא משתמש במילים שלא דומות לשום בקשה או משהו.
    יש לו אוצר מילים מסויים, והוא חוזר אחרי הברות אה, בא וכו'... הוא משתפר בסה"כ עם הזמן, מדי פעם גם מחבר 2 מילים כמו אבא בוא, וכמו שרשמתי הוא מבין כמעט הכל.
    הוא צועק המון, משהו לא מסתדר לו או שמציק לו או שהוא לא מקבל משהו הוא צועק, זה תופעה שנמשכת כבר כמה חודשים טובים.
    פירשתי את זה בהתחלה כחוסר יכול להתבטא במילים, אז הוא צועק. אבל זה מתחיל קצת להיות מוגזם. האם זו תופעה מוכרת לגילו? האם כדאי כבר לפנות לקלינאית תקשורת?
    אולי הצעקות לא קשורות בכלל לדיבור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למשי

הדס
    21/11/2011

קראתי פעם הערה במאמר על כך שאנשים וילדים שלא שומעים טוב מרימים את קולם ואף צועקים. בנך עבר בדיקת שמיעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדס...

משי
    22/11/2011

היי,
    תודה על התגובה.
    הוא עבר את הבדיקה שעושים בגיל שנה בערך שהייתה בסדר.
    חוץ מזה, אני לא חושבת על הכיוון הזה כי הוא לפעמים שומע דברים (כמו אוטובוס או אופנוע או אווירון שעוברים בחוץ כשהוא בתוך הבית) שאני אפילו לא שומעת... אז נראה לי שבקטע הזה הוא בסדר.
    הוא גם מבין יפה הוראות ואם הוא לא היה שומע טוב אני מאמינה שהוא היה מבין פחות.
    אני אבדוק את זה לעומק בכל זאת...
    תודה רבה על ההתייחסות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

משי
    27/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות ילד בן שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/11/2011

משי שלום,
    קשה לדעת דרך ייעוץ בפורום באינטרנט באיזו מידה ההתפתחות של השפה של בנך היא בטווח המתאים לגיל. לכן לפי מה שתיארת, אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא הילדים שלכם שיכול לבצע הערכה מקצועית מול הילד.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה קצתמאוחרת....

אמא של
    23/12/2011

אני ממליצה לך בכל זאת לבדוק אותו אצל רופא אף אוזן גרון. גם אצלנו בני בן 2.3 ומדבר הרבה ג'יבריש, או אומר רק חלק מהברות המילה. גם אני חשבתי שאין בעיה עם השמיעה של בני, אבל רופא אף אוזן גרון שבדק אמר שעור התוף שלו לא מתוח בגלל נוזלים ולכן אכן לא שומע היטב. אנחנו בכל אופן אחרי בירור מקיף , והולכים לעשות ניתוח כפתורים. אז כדאי לך לבדוק את זה, וגם קלינאית תקשורת, חבל-הוא בגיל של רכישת השפה וחבל שיפגע מזה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו