בעיה חברתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית
    גלי
    21/11/2011

שלום רב. ביתי, בת 10, מזה כבר כמה שנים סובלת מבעיות חברתיות.
    היא לא מקובלת בכיתה. . היא סופגת עלבונות על המראה שלה, היא סופגת הצקות בכל מיני מצבים מהבנות בכיתה. אולי המראה שלה שונה בכך שהיא מזרחית והן, ברובן לא.
    אני לא מפסיקה לעודד אותה ולדרבן אותה לנסות להתקרב לבנות שבכל זאת יש לה קשר
    איתן. שבכל זאת היא חברה שלהן , שהן ממש מעטות מכל הכיתה.
    הדבר מתבטא בכך שהיא בקושי יוצאת מהבית. ובשביל לקבוע עם איזו חברה, היא צריכה שאני אומר לה. היא לא יוזמת את זה לבד. אני מרגישה שלא טוב לה.
    היום למשל, כשהבנות בכיתה הציגו תמונת שלהן שהיו תינוקות, צחקו עליה כמעט כל הקבוצה כשראו את שלה.
    אני לא יודעת מה לעשות ונורא כואב לי המצב . אני גם לא כ"כ יודעת איך לכוון אותה ואיך לעזור לה.
    דיברתי על כך עם המורה, ואפילו היא לא נשמעת אחת שמתאמצת לשנות את המצב החברתי בכיתה לטובתה. מה אני אמורה לעשות? איך אפשר לעזור לה? במשך כל השנה שעברה עברנו את זה, ואני רוצה לפתור את זה בשלב זה של תחילת השנה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    22/11/2011

שלום גלי,
    חשוב לברר טוב טוב ולהבין האם יש עוד סיבות למצב בחרתי של בתך חוץ מההשערה שזה בגלל שהיא מזרחית. למשל הבנתי מתובשתך שהיא לא המזרחית היחידה בכיתה, אולי היא במיעוט אבל לא היחידה, האם גם הבנות המזרחיות האחרות נמצאות במצב הזה? אם לא אולי יש משהו נוסף שקשרו להתנהגות של בתך, או לחוסר ביטחון שלה, או לחוסר הבנה שלה את הסיטואציות החברתיות וכו'. כמו כן אם כשהיא יוזמת, בעידודך בנות כן נענות לה ונפגשות איתה, סימן שלא עד כדי כך מחרימים אותה. אני מציעה לך להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר ולבקש את מעורבותה כדי להבין מה החלק של הבעיה הכיתתית ומה החלק של בתך במצב שנוצר ואז יהיה יותר ברור איך לעזור לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יותר גם לי להגיב...

vernis
    22/11/2011

מתוך רצון ומתוך הזדהות אני כותבת תגובה זו.
    אני גם סבלתי מחוסר מקובלות חברתית בילדותי. אולי הנסיבות היו שונות, אבל בעיקר כי הוריי היו מאוד מיושנים, והם לא עזרו לי להיות מעודכנת. הם לא עודדו אותי להיראות טוב, לטיפוח, להתלבש יפה וכו'. החברה של אז כמו של היום מאוד מקפידה על הדברים האלה. הם גם לא דיברו איתי כל כך או היו קשובים, וגם לא הסכמתי עם דיעותהם.
    יתר על כן, אני עברתי אירוע בילדותי שגרם לי להיות מאוד אינדיווידואליסטית. לא היו לי גם כלים חברתיים רבים.
    הגעתי לתיכון ומאוד רציתי שזה ישתנה. גיליתי את ההומור, ומאז רכשתי בטחון רב והתפתחתי.
    היום ב"ה יש לי חברות וחיי חברה, ואני מחנכת את בתי לחשיבות של זה, ולהתנהגות נכונה עם חברים. אני משקיעה בחברותי, ובקשר עמן. חברויות הן משאב שדורש מאמץ וגם כסף.
    אני הייתי יושבת איתה ושואלת במה היא שונה מחברותיה ומה אפשר לעשות כדי לעזור לה להיות פופולרית.

בהצלחה ורק טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו