מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה חברתית בגן לילד בן 4אולה21/11/2011
שלום,
ילד שלי בן 4, השנה עבר מגן פרטי לגן טרום חובה. בגן קודם לא היו לו בעיות עם חברים, הייתה לו קבוצה של חברים. מצד אחד הוא ילד רגיש, אוהב משחקי חשיבה, פזלים, מצד שני הוא גם די דינמי, מאוד אוהב ספורט ורץ וקופץ, ומשתולל עד שישימו לו גבול והוא כן מקבל את אותו. (כך אמרו לי גם בגן - שהוא לפעמים משתולל, אבל כששמים לו גבול הוא מקבל את זה) הוא כל הזמן בודק גבולות, אבל יודע גם לקבל אותם.
בגן החדש שמתי לב שהוא מסנן ילדים שכן רוצים לשחק איתו ונמשך לילדים יותר דומיננטיים שפחות מעוניינים לשחק איתו, והוא נמסה למצוא חן בעינייהם - הוא בא הביתה ואמר שהוא צריך לקנות איזה משחק לילד מהגן כי הילד הזה אמר שאז הוא ישחק איתו, או שהוא רוצה שאני אאפר אותו כמו טייגר (אני הבטחתי לו כי הוא לא הספיק להתאפר בפינת איפור בספארי) - ואז כולם בגן ירצו לשחק איתו. לא דיברנו שהוא ילך מאופר לגן, אבל מזה אני מסיקה מסקנה שמדאיג אותו וחסר לו שלא רוצים לשחק איתו בגן. הוא אומר שחוץ מ-2 ילדים בגן - שאר הילדים כועסים עליו וצועקים עליו (פה אני לא יודעת עד כמה זה אמיתי, אבל בטוח לא רק אחד כעס וצעק עליו). הוא רוצה לשחק עם ילדים שיותר "משתוללים", כהגדרתו. מדאיג אותי שהוא ככה נמשך לדומיננטיים ומובל על ידם ומנסה בכל דרך למצוא חן בעיניהם, כי זה לא מוביל לדברים טובים, אני לא רוצה שהוא יסתבך. אולי זה משהו בהתנהגות שלנו שתורם לכך? איך אוכל לעזור לו? אל תצחקו, אבל אני כבר דמיינתי שבהמשך הוא גם יימשך לבחורות יותר קשוחות שיסובבו אותו ככה (במילים אחרות התכוונתי לביצ'יות). אולי זה קשור לבטחון עצמי?
אני מאוד מאוד דואגת, אני רוצה שהוא יהיה מספיק חזק כדי לבחור בחברים טובים ולא להיות הליצן של המקובלים.
אודה על עזרתכם,
אולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית בגן לילד בן 4 - תגובה
סמדר ריינר22/11/2011שלום אולה,
את שואלת את עצמך את השאלות הנכונות. יכול להיות שאכן זה קשור להתהנגות שלכם, וגם לביטחון עצמי. נסו לחשוב כמה אתם מחזקים אותו, כמה בבית אתם נותנים דוגמה כלפיו וביניכם של יחסים של שליטה ודומיננטיות, יכול להיות שזה משפיע עליו. חשוב לחזק את היבטחון עצמי שלו וגם ליצור קשר עם אימהות של ילדים בגן ולהזמין ילדים אחרים הבייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)