בן ארבע אגרסיבי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן ארבע אגרסיבי
    חגית
    25/11/2011

בני בן 4 כבר שנה שניה הולך לגן מונטוסורי בצ'כיה.
    הוא למד את השפה היטב ושולט בה.
    יש לו אח קטן בן כשנתיים.
    בזמן האחרון הוא הפך להיות מאוד אגרסיבי בבית גם בשפה וגם בהתנהגות.
    "חוטף קריזה משטויות, מרביץ, מדבר בכעס רוב הזמן וכו'...
    בנוסף הוא כל הזמן אומר שהוא לא אוהב את הגן ורוצה ללכת לגן אחר.
    האם כאשר הוא מדבר אלי לא יפה או מרביץ לי אני אמורה להעניש אותו? אם כן כיצד?
    נראה לי שעובר עליו הרבה.. והוא לא מצליח להתמודד עם כל הרגשות שלו.
    אבא שלו לא נמצא הרבה בבית בגלל עבודה ואני הדמות העיקרית בבית.
    בנוסף הקושי והמרחק מהמשפחה בארץ לא עוזרים לו אני מאמינה.
    מה עלי לעשות? זה הולך ומחמיר לדעתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן ארבע אגרסיבי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן ארבע אגרסיבי - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2011

שלום חגית,
    ענישה בשום פנים ואופן לא, זה לא עוזר וגם מזיק. את מבינה שהילד סובל ממצוקה כלשהי, אז על מה בבידוק את רוצה להעניש אותו? על כך שקשה לו? קודם תבררי היטב מה קרה לו? האם יש בעיה בגן? מדוע הו אלא רוצה ללכת לשם? כמו כן בידקי האם את מציבה גבולות באופן יעיל. הצבת גבולות לא קשורה בעונש, היא קשורה בעיקביות ובטונים ברורים ונחרצים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה

חגית
    28/11/2011

לאחר שיחה עם הגננת בגן שלו ועם הפסיכולוגית המלווה אותם הבנתי שהבעיה קיימת גם בגן. רק לפני כמה ימים הוא תפס ילד אחר בצוואר וחנק אותו.
    הוא לא מקבל מרות מאף אחת מהגננות חוץ מאחת אותה הוא אוהב (גננת שהיתה גם שנה שעברה. כל השאר התחלפו).
    הוא מגיב בכעס לכל הערה שמעירים לו ומנסה "לעשות שרירים". היא אומרת שזה שלב טבעי בגיל שלו הילד מחפש את האישיות וזה זמני. הוא מנסה להיות בעמדת כוח של קובע ומחליט.
    השאלה איך להגיב לתוקפנות שלו בבית? אם הוא עשה דבר חמור אני לא יכולה פשוט להמשיך האלה בלי לתת על זה את הדין.
    האם את מחשיבה את זה שאני למשל אקח אותו לכמה דקות לחדר שלו להרגע כ-עונש?
    (כמובן שתוך כדי זה אני אשוחח איתו ואסביר לו שהמעשה שלו שגויי).
    ברור שהילד במצוקה אבל הוא לא "סופר" אותנו. גם שאנחנו מסבירים לו בטון חמור הוא מתחיל לצחוק בכוונה ולא מביט בנו.
    אז מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה - תגובה

סמדר ריינר
    29/11/2011

שלום חגית,
    ענישה היא לא תחליך לגבולות ולהצבת גבולות אני מניחה שיש משהו שאתם עושים לא נכון מבחינת סמכות והצבת גבולות, אבל אני לא יכולה לפי הפרטים שנתת להבין מה. יכול להיות שכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת. אף אחד לא אמר שעלייך לעבור לסדר היום כשמשהו לא תקין קורה, אבל גם אם תנסי תראי שעונשים לא יספקו לך את התשובה היעילה לכך. זה פשוט לא יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו