השפעת התנהגות הורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השפעת התנהגות הורים
    אני
    27/11/2011

שלום.
    יש לנו בן בן כמעט שנתיים.
    אני ובעלי בתהליכי גירושין, אך עדיין גרים באותו הבית.
    הבעיה היא שאנחנו לא מדברים בנינו, רק מה שקשור ישירות לילד וגם זה ממש מועט.
    אין צעקות, אין ריבים , פשוט הקשר בבית זה רק הוא מול הילד ואני מול הילד.
    רוב הזמן אני נמצאת עם הבן והוא בעיקר בטיפולי. גם בסופ"שים.
    את המתח בבית אני מרגישה מאוד ותוהה איך זה משפיע על הבן שלי.
    לפי "העיניים" שלי לא רואה השפעה על הילד. הילד שמח, משחק, מתקשר- מתנהג כמו ילד..., אבל אני לא תמימה ובטוחה שיש איזו השפעה עליו, שהוא מרגיש משהו.
    השאלה שלי - איך הכי טוב להתמודד עם זה ?(בהנחה שאין סיכוי לדיבור ביני לבין הבעל), איך כדאי לטפל בעניין על מנת להפחית את ההשפעה על הילד ?
    האם את חושבת שעצם זה שאני והילד נהיה כמה שפחות בבית כשאביו נמצא יהיה יותר טוב עבורו, כך שיהיה כמה שפחות חשוף למצב...? (כמובן לא לגרום להתנתקות בניהם, אבל להפחית את האינטרקציה כמה שניתן)
    ועוד שאלה אחרונה - אלינו הביתה לא מגיעים אנשים לאור המצב - האם עצם זה שהבן שלי "לא מארח" בבית שלו יכולה להשפיע עליו ?
    אודה לכל תובנה בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת התנהגות הורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת התנהגות הורים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/12/2011

יעלה שלום,
    את נמצאת במצב מאוד מאוד מורכב ועדין כרגע, שדורש התמודדות מאוד קשה - שמתווספת על ההורות לילד קטן שהיא לכשעצמה עניין מורכב. לא בטוח שדווקא התקופה הנוכחית תשאיר את חותמה על בנך לאורך זמן - כל עוד שני ההורים קשובים אליו ומצליחים לווסת במידה מסוימת את הטרדות ומצב הרוח כשאתם איתו.
    אולם לאור הסיטואציה שתיארת, אני ממליצה לך להיעזר בהדרכת הורים - למשל, יש הרבה קבוצות להורים/אמהות שמתמודדים עם גירושין, וזו יכולה להיות מסגרת שתאפשר לך להחזיק את הילד טוב יותר ולהגן עליו מהשפעות התהליך.
    בהצלחה וכל טוב,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו