מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים בביתמורן27/11/2011
שלום,
ביתי בת שלוש ושבעה חודשים. לפני כארבעה חודשים עברנו דירה לבית גדול ומרווח יותר מהקודם, במהלך התקופה ראיתי שהילדה מפחדת בדירה החדשה לדוגמא- להישאר לבד בחדר משחקים, אפילו אם זה לכמה רגעים, כשהיא בשירותים היא רוצה לראות מישהו בסביבתה ואם אין מישהו לידה היא מנסה לסיים כמה שיותר מהר כדי לא להיות שם לבד וכו', בסך הכל היא נראתה מאושרת ושמחה אז לא ייחסתי כל כך חשיבות לפחדים האלו ותיארתי לעצמי שעם הזמן הם יעברו.
אתמול קרה משהו שהימם אותי ואשמח לייעוץ. הילדה ישבה וציירה והייתה מרוכזת בציור, פתאום היא הסתובבה אלי ואמרה לי "אני לא אוהבת את הבית הזה, אני רוצה לחזור לבית שלנו, אני רוצה לחזור לבית הקודם, אני עצובה, משהו מפריע לי" במילים האלו בדיוק! היא חזרה כמה פעמים על "משהו מפריע לי", ניסיתי לדבר איתה ולהבין מה מפריעה לה, היא לא הצליחה לבטא מה בדיוק מפריע לה, אבל היא הצביעה לי על כמה חפצים שמפריעים לה בבית, כמו המנורה, הלול של אח שלה וכו'. לדעתי היא לא באמת התכוונה שהחפצים מפריעים לה אלה יש משהו מעבר שהיא לא מצליחה להגיד בשל גילה הצעיר. היום בבוקר היה שיר בטלויזייה והיא רקדה ופתאום עצרה ואמרה שוב "משהו מפריע לי", שוב ניסיתי להבין מה והיא שוב הצביעה על כמה חפצים והוסיפה גם שהיא שומעת אנשים מדברים בחוץ בזמן שלא היה שום רעש מבחוץ. אני די מודאגת מהמקרה ואני לא יודעת איך להתייחס ומה להגיד לה כדי לא להכביד עליה או להעיק. אשמח לייעוץ. תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בבית - תגובה
ליאת גרוס27/11/2011זה נפלא שילדה בגיל כזה יודעת להביע את רגשותיה. עודדי אותה לעשות זאת. הראי לה שאת מבינה שמשהו לא טוב לה. לפעמים הבנה ותחושה של ביחד זה כל מה שהם צריכים. יחד עם זאת, חשוב להסביר שעכשיו זה הבית שלכם ושלא תחזרו לבית הקודם. במקביל, נסי יחד איתה לבדוק מה אפשר לעשות בבית שייתן לה תחושה יותר טובה. אולי תמונות של גיבורות שאוהבת, צעצועים מסויימים, מנורת לילה, ציור בשירותים וכו.. תני לה תחושת שליטה על מה שקורה סביבה וחוויה של מעורבות בארגון הבית החדש.
נ.ב - היזהרי מהגנת יתר או מניסיונות לפצותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)