מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 4 לא מגיב שמציקים לושרון28/11/2011
שלום רב, בני בן ה- 4 הוא ילד טוב (טוב מדי) חכם פיקח רגיש ועדין מאוד. לצערי גם בגן הנוכחי וגם בגן הקודם הוא מוצא עצמו במצבים שבו מציקים לו- מעליבים אותו ולעיתים אלימים כלפיו והוא לא מגיב (לא אלימות קשה). הוא משחק בד"כ עם חבר אחד ומתקשה לשחק עם מגוון חברים - בעיקר ממעט לדבר בגן.
בבית ובסביבת משפחה קרובה, או בפארק הוא צוהל שמח לא מפסיק לדבר ומשתולל- והכל נראה תקין.
אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב- כבר התייאשתי . אני מרגישה שניסיתי הכל, לדבר, לדובב, להזמין חברים, רכיבה ושחייה טיפולית.. . גם סיפרתי לגננות וביקשתי את הסיוע שלהם אבל הילד נשאר עם האופי שלו (האב טוען שגם הוא היה שקט ורגיש- ובגיל 20 זה השתנה-) אני לא יכולה להמתין ומלאה בייסורים- יש לכם דרך לעזור לבני? אני מפחדת שזה יחמיר שיגדל והוא יהפוך לילד שמציקים לו רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 לא מגיב שמציקים לו - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/12/2011שרון שלום,
כשקראתי שוב ושוב את שאלתך, נותרתי עם התהיה, באיזו מידה בנך סובל ומתקשה עם ההתנהלות שלו בגן, או שהוא ילד שנוטה להיות יותר מופנם בסביבה חברתית וזה אופיו. האם בעלך חושב כמוך על מצבו של הילד? האם הילד עצמו מבטא קושי/עצב/תסכול/התנגדות ללכת לגן, וכדומה? זו שאלה שכדאי לחשוב עליה.
באופן יותר קונקרטי לשאלתך - לטעמי הדרך הטובה ביותר לעזור לבנך, היא לעזור לו לחוות את עצמו כבעל יכולות וכישורים, כאדם מעניין שילדים ומבוגרים נהנים מחברתו וכדומה. אלו הם הדברים שיפתחו בו את הביטחון, גם אם בפועל הוא עדיין יהיה שקט ורגיש - שאלו הן תכונות לגיטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)