מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לעשות?בר28/11/2011
שלום
אני בן 14 (יש לי אח בן 12),הורי נפרדו לפני 8 חודשים,בהתחלה ההורים אמרו כי זה בגלל שהם לא מסתדרים,כן נכון הם ממש לא היום כמו זוג,אפילו לא ישנו יחד כבר כמה שנים.
ואז אבא לקח אותנו לשיחה והסביר שהם לא מסתדרים ושהם נפרדים,האווירה היתה טובה למרות העצב,אבא היה חולה מאוד כבר שנתיים,היו לו בעיות לב קשות מאוד.
מיד כשאבא עזב קרו דברים מוזרים,אימא החליטה לעזוב את הדירה שהיתה בשכירות ולעבור למקום אחר באותה עיר,את כל הדברים של אבא היא זרקה או מכרה(אבא לקח בשלב הזה רק שני תיקים),אפילו את האוטו שהוא השאיר לה היא מכרה,למרות שלא היה חדש,דיברנו עם אבא כל יום בטלפון,הוא היה מקפיד להתקשר כל יום,לאט לאט הבנו שיש חובות לאבא,בנתיים אבא נסע לחו"ל ועבר ניתוח לב ומצבו טוב.
לאחרונה הבנתי שאימא ואבא כל הזמן רבים דרך המייל,אבא רוצה שנבוא לבקר אותו,הוא רוצה לראות אותנו,ואימא לא רוצה אבל לא אומרת זאת לנו,היא רק עושה אוירה כזו.
לפני כמה ימים נשארתי בבית כי היה לי חום,המייל של אימא נשאר פתוח במקרה וקראתי את כל המיילים....אבא היה שקוע בחובות שלהם,הוא לקח על עצמו הכל וניקה אותה מכל חוב,הם סיכמו שהוא יע לחו"ל והוא ישאר שם ואנחנו נבוא לבקר(הילדים,כי הם באמת החליטו להיפרד),לפי המיילים אימא הבטיחה לו זאת,שהיא תעשה הכל ותשתף פעולה בנושא שלנו הילדים ושל אבא,והיא לא תמנע זאת,ובמיילים אני רואה שהיא כותבת לו,אז היבטחתי אז מה?
בחודשים האחרונים היה בי כעס על אבא כי הבנתי שהוא בעצם לא יחזור,אבל לא ידעתי על הסיכום בינהם,וגם לא ידעתי שבעצם אבא לקח את כל החובות עליו,והכעס שלי עליו בפנים גרם קצת ליחסים קרים איתו בשיחות.
מצד שני אימא מתנהגת לא יפה,נכון היא עובדת ולא מחסירה כלום,אבל אני רואה מה היא כותבת לאבא ומה אבא עונה ואני מבין שהיא בעצם ניצלה את המצב,את זה שאבא היה חולה מאוד ובגלל זה הוא לקח הכל עליו,את זה שהיא הבטיחה ולא מקיימת,ובכלל את זה שהיא בעצם בכוונה תחילה החליטה על גורל הקשר בינינו לבין אבא למעשה.
מצד שני,אני איתה פה,אני תלוי בה(וכן היא עושה הכל למענינו) אבל אני מרגיש רע עם זה,ניסיתי לדבר איתה,אבל כשזה מגיע לאבא היא אומרת-כל מה שקשור לאבא תדבר עם אבא,אל תכניס אותי לזה,אם יש לי מה לדבר איתו אני מדברת איתו,אפ לך יש מה לדבר,תדבר ישירות איתו
אבא רוצה כבר הרבה זמן שנבוא לבקר,הוא מתגעגע,השבוע אמרתי לו שאני רוצה ואני פנוי בקרוב,אבל אני יודע שאימא לא תיתן,ואני יודע שזה יאכזב אותו,אני גם מרגיש שהוא יודע שזה לא יצא לפועל.
מה אני יכול לעשות בכל המצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום בר,
אתה נתון באמת במצב קשה ולא נעים. אני מציעה לך כמה שאתה יכול לנסות לא לחשוב על המצב בין ההורים ולשפוט מי צודק, כי למרות שקראת את המיילים יש הרבה דברים שאתה בודאי לא יודע, והם גם מעמיסים עליך סתם ולא עניינך. לגבי הנסיעה לחו"ל, אליך פשוט לבקש בצורה מפורשת מאימך לנסוע, לחזור ולהגיד שאתה מתגעגע לאבא, ולא לעסוק ברמזים שלה או לנחש את מחשבותיה מה היא רוצה ומה לא. פשוט תמשיך לבקש מה שאתה רוצה, אני מניחה שבשלב מסויים יהיה לה קשה להתנגד לך. בשאר הזמן חשוב שתנסה לעסוק בדברים שלך ובחיים שלך, ולחשוב כמה שפחות על העניינים שבין ההורים. למעט הנסיעה לאבא, זה לא קשור אליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)