מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקשת עזרה, תמיכה, הדרכה , תיסכול!איילת28/11/2011
שלום,
אני מבקשת הדרכה והכוונה בנוגע לביתי בת 3.8 , ביתי ילדת סנדביץ' אח בן 9 ואחות בת 1.8, בד"כ עצבנית קופצת ומתעצבנת מכל שטות, אם לקחו לה חפץ או לא הבינו אותה (מחסירה אותיות כ,ח,ג,ר,ק, נמצאת ברשימת המתנה לקלינאית) .היא קיצונית מאוד בתגובות שלה ומייד מתעצבנת בצורה שאין דרך להרגיע אותה, היא צורחת עד שקולה נעלם.
בספטמבר היא נכנסה לגן עירייה ויום לפני כן עברנו דירה, ההתנהגות שלה הוקצנה מאוד, היא מתעצבנת צורחת, קופצת ולפעמים הורסת חפצים, וחשוב לה לציין כמה היא לא רוצה לדבר איתנו כי היא עכשיו כועסת על כולם.
חשוב לי לציין, שבנוסף היא חורקת שיניים בלילה מזה שנתיים, חריקות חזקות מאוד, ומעטים הפעמים שבהן היא מתעוררת בלילה.
הימים שלי מאוד קשים איתה, אני מרגישה שאני צריכה ללכת על ביצים בכל מה שקשור אליה אחרת תפרוץ מלחמה בביתנו.
שלשום היא באה אלי ואמרה לי" אמא, אני לא יודעת מה יש ללב שלי, אני מרגישה שהוא עומד להתפוצץ." ):
היא עקשנית דעתנית ולא אוהבת ל"הפסיד" מולי במלחמות שהיא עושה, כאשר היא מתעקשת בצורה מאוד קיצונית ומוגזמת על משהו שהיא החליטה, למשל:
אתמול, זה הגיע לשיאים שלא הכרתי, היא לא רצתה להתקלח והיא התעקשה מאוד, ואני נתתי לה את האפשרות לבחור או שאני לוקחת אותה בכח או שהיא באה לבד.
והיא בחרה שלא!, כמובן שנאלצתי לקחת אותה בכח, לא פיזי אבל נגד רצונה, ומהרגע שנכנסנו למקלחת היא לא הפסיקה לצרוח בצורה מחרישה ביותר, לקפוץ (כמובן שהיא החליקה מס' פעמים באמבטיה), הרביצה לעצמה, ולבסוף התעקשה שלא להתלבש, וכך קרוב ל-40 דקות נמשך הקרב הזה מולי. אני כמובן הייתי איתה במקלחת במשך כל ה- 40 דקות ניסיתי להרגיע אותה ולא הצלחתי, באיזה שלב היא לקחה לי את היד והיא נסתה לנשוך אותי. הזדעזעתי מהעצבים שבהם היא נתקפה , ובעיקר בכיתי שמשהו קורה לה ואיני יודעת מה ואיך לעזור לה.
אני חסרת אונים וביתי לא פחות.
אבקש את עזרתכם, המצב נואש ואיני יודעת מה לעשות או למי לפנות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה, תמיכה, הדרכה , תיסכול! - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום לך,
נשמע שהילדה במצוקה מאוד גדולה ("הלב שלה עומד להתפוצץ"), כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת, או באופן פרטי, או במכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם או עם מטפל שנמצא ברשימות ההסדר של קופת החולים שלכם כדי לנסות להביןם את המצוקה ואיך עוזרים לה מצד אחד ומצד שני מציבים לה גבולות בצורה יעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תמיכה - בהמשך להודעתי הקודמת
איילת29/11/2011תודה על תשובתך,
אבל מעבר להדרכת הורים, מה אוכל לעשות בשבילה או יחד איתה?
זה לא פחות חשוב מהדרכת הורים, הרי לבסוף היא זו שנתקפת בעצבים ללא פרופורציות
והיא זו שצריכה (לא פחות ממני ואולי יותר ממני)גם כלים להתמודד במצבים
מהסוג הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תמיכה - בהמשך להודעתי הקודמת - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום איילת,
זה לא נשמע לי עניין של כלים. מדובר בילדה קטנה, גם אם יהיו לה כלים, אין לה אינטרס להשתמש בהם כרגע, כי ההתנהגות שלה היא רק סימפטום למצוקה גדולה יותר. גם אם נסייע לה לשנות את ההתנהגות, לא פתרנו עדיין את מצוקה שמתחת. תתפלאי כמה הדרכת הורים יכולה לשנות את ההתנהגות שלה גם אם היא לא המטופלת הישירה. אני ממליצה לך לנסות לתת אמון בעיצה שנתתי לך ולפנות להדרכת הורים, אם תעבדי שם ברצינות - תהיי מופעת מהתוצאות אפילו אם אף אחד לא יראה את הילדה ולא ייתן לה כלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)