חוסר בטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • חוסר בטחון
    מיקה
    30/11/2011

    בני בן ה-7, בכיתה ב' מגלה סוג של דביקות כלפי ילד מסויים. (ממש מתחילת השנה)
    הוא מאד אוהב אותו ורוצה לשחק כמעט רק איתו.
    כשלילד השני לא בא לשחק איתו הוא אומנם משחק עם ילדים אחרים, אבל זה מתחיל ונגמר ברצון שלו לשחק עם אותו ילד.
    לאחרונה המורה העירה לי על כך שכשהם משחקים ביחד הבן שלי לא מוכן שאף ילד אחר ישתתף איתם מהפחד שייגנבו לו אותו, הוא אף הרחיק לכת וביקש מילדים בכיתה שלא ישחקו איתו.
    היום התארח אצלנו סתם ילד מהכיתה והבן שלי שאל אותו אם הוא אוהב אותו. כשזה ענה לו חיובית הבן שלי ביקש ממנו לאהוב אותו יותר מאת הילד השני.
    אני לא מבינה מדוע הוא בכלל צריך אישור שיואהבו אותו?
    המורה מצידה כשהבינה שהבן שלי מבקש מילדים שלא ישחקו עם הילד השני כעסה על בני מאד והבהירה לו שהוא לא מחליט לאף ילד ובצדק עם מי לשחק. היא אף עירבה את היועצת ששוחחה עם בני על העניין.
    חשוב לי לציין שבאופן כללי הבן שלי כן יוצר קשרים. אני מפגישה אותו אחה"צ עם חברים מהכיתה. המורה והיועצת אומרות שהוא ילד שמח וחברותי ושלא נראה שייש לו איזשהיא בעיה ובכל זאת אני מאד לא רגועה ולא יודעת כיצד לנהוג. כשאני מנסה לשקף לו את ההתנהגות שלו הוא כאילו מקשיב אבל למחרת בביה"ס אני מקבלת דיווחים שהמצב נשאר ככה ואף מחמיר. כאילו אין לו עמוד שידרה. יש לו אולי חרדה שלא מספיק אוהבים אותו. אני כבר ממש מיואשת מזה, אך בעיקר רוצה לעזור לו ולא יודעת איך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חוסר בטחון - תגובה

    ד''ר שירי שדה שרביט
    08/12/2011

    מיקה שלום,
    אני חושבת שאת צודקת בכיוון שאת חושבת לגביו - שהבן שלך מרגיש חרדה מאוד גבוהה סביב האם ילדים/אנשים יאהבו אותו וירצו להיות בחברתו, ואם יש ילדים יותר "אטרקטיביים" ממנו שבנוכחותם הוא יישכח. אולי בנך גם לא בטוח בכישורים החברתיים שלו, ומרגיש שהוא מתקשה ליצור קשרים עם ילדים ואם יש לו כבר חבר, הוא צריך לעשות כל מה שביכולתו כדי לשמור עליו, כולל למנוע ממנו להתחבר עם ילדים אחרים.
    כיוון העזרה לילד שלך, כדאי שיהיה סביב פיתוח הכישורים החברתיים והביטחון העצמי שלו, למשל ברישום לחוג טוב (ג'ודו לדוגמא), במחמאות והדגשה של יכולותיו ובהזמנת ילדים אחרים לביתכם עמם יוכל "להתאמן" על יכולותיו. מומלץ להיות במעקב אחר ההתפתחות שלו בתחום הזה, ואם לא חל שיפור בחודשים הקרובים - ייתכן שטיפול אצל איש מקצוע, פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים, עשוי לסייע לו.
    בהצלחה,
    שירי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו