מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 4.5 חוצה גבולות בגןעדי04/12/2011
שלום,
יש לי ילד בכור - מדהים,חכם ומאוד רגיש בן 4.5 שנכנס השנה לגן עירייה. הילד תמיד היה ילד מופנם ושקט שבקושי שיוצר אינטראקציות עם סביבתו והגננת הקודמת שלו בגן הפרטי הצליחה לגרום לו לעבור תהליך שעזר מאוד לבטחונו העצמי. כאשר חצה את הגבול היא גם ידעה כיצד להרגיעו. השנה הוא אצל גננת שלדעתי חסרת כל יכולת התמודדות עם המצבים הללו, ואני מוצאת כי הוא גם לא מרגיש צורך להיות קשוב לה ולחוקייה, הוא כמעט בכל יום מגיע למצב בו חוצה גבול, דהיינו:דוחף כסא של ילד אחר וגורם לנפילתו, מחזיר לילדים שפוגעים בו למרות שהיא אוסרת זאת, משחק משחקים רבים עם ידיים וכו'...אני משתמשת בטבלה של חיזוקים חיוביים ושליליים על מקרר הבית ונעשות שיחות רבות עימו. חשוב לציין כי הוא מאוד וורבאלי , מדבר ומקשיב, ואף מציין כיצד היה יכול לנהוג אחרת כאשר משחזרים סיטואציה מסויימת. ובכל זאת המצבים הללו חוזרים על עצמם שוב ושוב ויש לי התחושה כי הגננת כבר תייגה אותו והוא הפף לאפטי כלפייה. (חשוב לציין כי אני מורה ומחנכת ואינני אמא שמאפשרת לגיטמציה להתנהגות מסוג זה. אני מאוד קשה ונוקשה בחינוך בבית ודואגת שידע כי לא משנה מה דעתו על כל בעל סמכות כלשהו כגון הגננת הוא יצטרך לפעול על פי החוקים והכללים של אותו בעל הסמכות) לי תהחושה כי איננו אוהב אותה, מעריך או מרגיש הצורך להקשיב לה. אני ממש אובדת עצות ומודאגת מאוד.
אשמח לכל תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4.5 חוצה גבולות בגן - תגובה
ליאת גרוס05/12/2011שלום עדי
אם מדובר בגן עירייה בקשי פגישה עם פסיכולוגית הגן. אחרי פגישה איתך היא תוכל להדריך את הגננת כיצד להתמודד טוב יותר.הפסיכולוגית תוכל גם לאתר אם הילד נמצא במצוקה ולהמליץ על התערבות מתאימה.
זכותך לפנות אליה וזה שירות ללא תשלום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)