מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 6 מופרעתתתמיכל05/12/2011
אני אמא לשלושה ילדים: הגדולה בת 15 הבן השני בן 12 והבת הקטנה בת 6.
הבעיה שלי היא לגבי הילדה הקטנה. אני מרגישה שאנחנו מאבדים שליטה עליה, היא עושה מה שהיא רוצה לא מקשיבה למה שאומרים לה , מזלזלת בנו (חוזרת בנימת צחוק על ההוראות שהיא מקבלת מאיתנו), משקרת הרבה.
גידלנו כבר שני ילדים לתפארת שאף אחד מהם לא התנהג כך וגם לא הרשה לעצמו להתנהג בצורה כזאת, היא פורקת כל עול וכמו שאמרתי מתנהגת כאילו הבית שייך רק לה והכל מתנהל סביבה, בוכה מכל שטות ולא ממלאה אחר הוראות הכי פשוטות כמו להיות בשקט כשאחרים ישנים או דוגמא נוספת היא לאחר שהיא מסיימת לשחק בחדר לאסוף ולסדר את החדר בחזרה... היא לא עושה זאת אלא אם אני מאיימת עליה שאני יסגור את הדלת בחדר והיא תצטרך להשאר שם עד שהכל יהיה מסודר.
מה לעשות?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6 מופרעתתת - תגובה
סמדר ריינר06/12/2011שלום מיכל,
אני מבינה את התסכול וחוסר האונים שאת חשה. עם זאת, עצם העובדה שאת מכנה את הילדה שלך מופרעת, מעידה על משהו לא פשוט, אני לא יודעת מה.. התנהגותה של הילדה יכולה ללמד על כל מיני קשיים, או בהצבת גבולות, או שנובעים מחרדות, קשיי הבנה או כל דבר אחר, חשוב לנסות להבין, בצורה אמפתית קודם כל מדוע הילדה מתנהגת כך. בדרך כלל, ואני אומרת לך את זה מניסיון רב, ילדים לא פשוט נולדים כאלה,לפעמים הם נולדים עם כל מיני קשיים כמו בעיית קשב וריכוז, אב זה ל אמספיק לבדו לגרום למה את מתארת. ילדים נהיים כאלה מתוך הקשר שלהם עם הסביבה שמגדלת אותם. זה לא אומר בהכרח שאתם לא בסדר אבל גם לא היא. נראה לי שכדאי מאוד שתפנו להדרכת הורים כדי לברר יותר לעומק ממה נובעת ההתנהגות של הילדה ואיך אתם יכולים לעזור לה להתנהג אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)