ילדה בת 6 מופרעתתת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6 מופרעתתת
    מיכל
    05/12/2011

אני אמא לשלושה ילדים: הגדולה בת 15 הבן השני בן 12 והבת הקטנה בת 6.
    הבעיה שלי היא לגבי הילדה הקטנה. אני מרגישה שאנחנו מאבדים שליטה עליה, היא עושה מה שהיא רוצה לא מקשיבה למה שאומרים לה , מזלזלת בנו (חוזרת בנימת צחוק על ההוראות שהיא מקבלת מאיתנו), משקרת הרבה.
    גידלנו כבר שני ילדים לתפארת שאף אחד מהם לא התנהג כך וגם לא הרשה לעצמו להתנהג בצורה כזאת, היא פורקת כל עול וכמו שאמרתי מתנהגת כאילו הבית שייך רק לה והכל מתנהל סביבה, בוכה מכל שטות ולא ממלאה אחר הוראות הכי פשוטות כמו להיות בשקט כשאחרים ישנים או דוגמא נוספת היא לאחר שהיא מסיימת לשחק בחדר לאסוף ולסדר את החדר בחזרה... היא לא עושה זאת אלא אם אני מאיימת עליה שאני יסגור את הדלת בחדר והיא תצטרך להשאר שם עד שהכל יהיה מסודר.
    מה לעשות?????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6 מופרעתתת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6 מופרעתתת - תגובה

סמדר ריינר
    06/12/2011

שלום מיכל,
    אני מבינה את התסכול וחוסר האונים שאת חשה. עם זאת, עצם העובדה שאת מכנה את הילדה שלך מופרעת, מעידה על משהו לא פשוט, אני לא יודעת מה.. התנהגותה של הילדה יכולה ללמד על כל מיני קשיים, או בהצבת גבולות, או שנובעים מחרדות, קשיי הבנה או כל דבר אחר, חשוב לנסות להבין, בצורה אמפתית קודם כל מדוע הילדה מתנהגת כך. בדרך כלל, ואני אומרת לך את זה מניסיון רב, ילדים לא פשוט נולדים כאלה,לפעמים הם נולדים עם כל מיני קשיים כמו בעיית קשב וריכוז, אב זה ל אמספיק לבדו לגרום למה את מתארת. ילדים נהיים כאלה מתוך הקשר שלהם עם הסביבה שמגדלת אותם. זה לא אומר בהכרח שאתם לא בסדר אבל גם לא היא. נראה לי שכדאי מאוד שתפנו להדרכת הורים כדי לברר יותר לעומק ממה נובעת ההתנהגות של הילדה ואיך אתם יכולים לעזור לה להתנהג אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו