מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסורתאוראל09/12/2011
שלום
ביתנו אינו בית דתי אך החלטנו אני ובעלי כל שבת על מסורת של הדלקת נירות וקידוש, החלטתנו הינה כמעט כ- 12 שנה.
בשנתיים האחרונות הילדה הבכורה שלנו (בת 14)החליטה שלא נראה לה טקס ארוחת ערב שבת, בעלי מקדש ובין הקידוש יש 2 מזמורים שכולם משתתפים בהם, לא היה איכפת לנו אם לא היתה שרה את המזמורים אך היא מניחה את הראש על הצלחת בשולחן ומפהקת בכוונה, מציקה לאחיה בזמן הקידוש גורמת לוויכוחים ריבים וצעקות, כך בעצם כל ערב שבת, אנו יוצאים מהקידוש כועסים ועצבניים, אנו לא רוצים להפסיק את הקידוש והמסורת שלנו. איך אפשר לגייס אותה? להפסיק את המרד בעניין? היא הציעה שלא נשיר בקידוש או שבזמן הקידוש היא תהיה בחדר עד רגע האוכל, נראה לנו שאם נתגמש ונסכים מהר מאוד לא נוכל לבצע את המסורת שבחרנו בה כי גם אחיה ילכו אחריה.
תודה על עצתכם אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסורת - תגובה
סמדר ריינר11/12/2011שלום אוראל,
בתכם הגיעה לגיל ההתבגרות, וזהו גיל שבו מתמרדים. זו המטלה של הגיל הזה, וזה לא נכון להפסיק את המרד. השאלה איך מכילים אותו. נראה לי שחשוב שתהיה גם מסורת של כבוד הדדי בבית. מגיל מסויים, הכרחה כבר לא מתאימה יותר. אתם תכבדו את זה שהמסורת כבר לא מדברת אליה,ומותר לה לא להשתתף בטקס, והיא תכבד אתכם ולא תתנהג בצורה לא מכובדת בארוחה. לאחים שלה אתם יכולים להגיד שכשהם יגיעו לגיל בר מצווה גם הם יוכלו לבחור. כרגע הם עדיין קטנים. אני גם לא בטוחה שהם לא ירצו להשתתף אחרי שהיא תלך לחדר ללכת גם. יכול להיות שלהם זה נעים וכיף ויהיה להם חסר אם תפסיקו את זה. גם אם בהתחלה הם יחקו אותה, אם תמשיכו בשלכם, הם יצטרפו אני מאמינה, בהמשך, ואולי גם היא, אבל לא מתוך הכרחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)