מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרגלי שינהyyt10/12/2011
שלום,
יש לי פעוטה בת שנתיים ו-3 חוד'. ילדה מאוד נוחה מכל הבחינות, עצמאית מאוד.
מאז ומתמיד ישנה לבד ללא עזרה.יש לה סדר יום קבוע ושגרה. גם ההכנה לפני שינה מאוד ברורה וקבועה. לפני יותר מחודשיים עברה למיטת מעבר/נוער. מזה שבוע שהיא החלה לרדת מהמיטה. ובכל פעם שהיא יורדת אני מחזירה אותה למיטה. ישנם פעמים שאני מבקשת שלא תרד, נשארת איתה כמה דקות, שרה שירי ערש, מלטפת. אבל זה לא עוזר, היא ממשיכה לרדת והיא חושבת שזה ממש משחק, היא ממש נהנית מזה, וצחוקת, ואני שוב ושוב מחזירה אותה למיטה וחוזר חלילה. אני כבר לא יודעת מה לעשות ואיך להחזיר אותה לשגרה שהיא היתה כ"כ רגילה אליה, ובכלל מדוע זה התחיל ממש לא ברור לי?
אשמח הצעות והתייחסות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
yyt13/12/2011מדוע לא עונים לי???
זה חשוב לי מאוד....בבקשה התייחסו להודעה שלי והציעו לי פתרון.
מה שקורה עכשיו הוא שאני יושבת איתה במיטה( בקצה המיטה) עד אשר היא נרדמת...וזה יכול לקחת שעה וזה בטח לא פתרון...בבקשה עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם פספסתם אותי??מדוע לא עונים לי?
yyt13/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2011שלום לך,
ייתכן שהשינוי בהרגלי השינה של בתך חל עקב המעבר למיטה ממנה היא מסוגלת לצאת, ייתכן שהוא קשור לנסיונות המרידה וההתנגדות לסמכות ההורים שמתחילים בגיל שנתיים, ואולי יש גורמים אחרים שקשורים בכך (שינוי שעות העבודה של ההורים, החלפת גן, שינוי אחר במשפחה וכדומה).
בכל מקרה, כיוון שכבר היו לכם הרגלים טובים לשינה, אין סיבה שלא תחזרו לשגרת ההרדמה ממנה נהניתם. חשוב להציב לילדה גבולות ברורים מאוד, להסביר שהיא הולכת לישון ולהקפיד להחזיר אותה למיטה בכל פעם שהיא יוצאת ממנה. מומלץ לדאוג לכך שהיא אכן תגיע למיטה שבעה לאחר ארוחת ערב טובה ועייפה לאחר אמבטיה, להקריא סיפור ולהיפרד ממנה לקראת השינה.
ככל שתהיי יותר תקיפה ועקבית בהחזרתה למיטה, כך השגרה המיוחלת תחזור בהקדם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
yyt21/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)