קודים של התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קודים של התנהגות
    אימא מודאגת
    12/12/2011

שלום רב,
    בני בן שלוש וחצי. ילד מקסים- חכם, יצירתי וגם קצת מופנם וביישן.
    בשנה האחרונה חלה התפתחות במישור החברתי והבין-אישי שלו-
    מספר לגננות מהגיגי ליבו, משחק עם ילדים אחרים והתחבר במיוחד עם ילד מסוים.
    אנו שמחים מאוד על התפתחותו במישור החברתי ועל הביטחון שצבר, אך מאידך לא בטוחים כיצד להתנהל לגבי נושא האלימות שהתפתח לאחרונה.
    החבר מהמעון ידוע כילד בעל שפה לא "נקייה", מכה ובועט.
    בננו מחקה את התנהגות חברו בדיבור שאינו לרוחנו וכן בבעיטות, דחיפות לאחותו הקטנה וכו'. אנו מגנים התנהגות זו ואומרים שאנו משפחה אוהבת, אם אנחנו כועסים אנחנו מדברים אחד עם השני וכך פותרים את בעיותינו ואת הכעסים שלנו.
    במספר מקרים של בעיטות הראיתי את חוסר שביעות רצוני מההתנהגות ואמרתי שיש לו רק אחות אחת בעולם ושאסור לו להכות אותה ושהוא חייב לשמור עליה והיא עליו.

התלבטות ראשונה:
    אני לא רוצה להעביר מסר שאסור להכות לעולם- כי אם יהיה ילד שיכה אותו הוא צריך לדעת "להחזיר " ולהגן על עצמו. מאידך - במשפחה אנחנו לא נוהגים בצורה אלימה בשום אופן.

התלבטות שנייה:
    האם כדאי לתת לו אפשרות להוציא את תסכוליו בבית לא בצורה של אלימות?
    כלומר, אם אבא / אימא לא מרשים משהו והוא מתוסכל מזה- האם כדאי לתת לו דרך להוציא את התסכול (להכות כרית, לרקוע ברגליים וכו'...)
    או אם הוא רוצה צעצוע שנמצא אצל אחותו והיא לא משתפת אותו באותו רגע ושוב נוצר תסכול; האם כדאי לתת לו להוציא את תסכוליו או שילמד לקבל את העובדה שלא יכול לקבל כל מה שהוא רוצה וללא מחאה מצדו.

אודה מאוד לתגובתכם !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קודים של התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קודים של התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    13/12/2011

שלום לך,
    שאלתך השנייה היא מאוד חשובה, והתשובה עליה היא גם התשובה לשאלתך הראשונה. חושב מאוד שלילד יהיה ערוץ לא אלים לבטא את תסכוליו. זה גם יכול לפתור את בעיית האלימות. ברור שלילד וגם למבוגר מותר למחות כשמשהו לא נראה לו, זה לא אומר שהוא צודק או שהוא יקבל את מה שהוא רוצה. הרעיון של להכות כרית או אפילו שק איגרוף קטן הוא מצויין.
    אני דרך אגב לא חושבת שהאלימות נובעת רק מכך שהחבר משפיע עליו. אני מניחה שהוא בחר את החבר הזה באופן לא מודע כדי להתחבר לתוקפנות של עצמו שאולי עד עכשיו הרגיש היא לא לגיטימית.
    חשוב שתבדילו בין תוקפנות לאלימות. תוקפנות היא דבר לא רק לגיטימי אלא גם חיוני להתפתחות. תחרות, הישיגיות, ואפילו סקרנות - כל אלה קשורים בתוקפנות מהפן הראי שלה.
    גם מסר שהוא חייב לאהוב את אחותו תמיד הוא מסר לא נכון בעיני. יש לכולנו רגשות שליליים מדי פעם, זה לא נכון להעביר מסר שהרגשות האלה לא לגיטימיים. אחים לפעמים רבים וגם מרביצים. זה לא אומר שצריך לעודד מכות, אבל הזעזוע שלכם והמסר שבא בעקבותיו נראים לי קצת מוגזמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו