מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שעורי ביתרונן13/12/2011
ביתי בת 10.5 כיתה-ה אנחנו גרושים כ- 7 שנים ובקשר טוב אני מצוי בקשר מצוין עם הילדה לאחרונה הילדה לא מכינה שעורי בית ומשקרת בעניין גרושתי לא יודעת איך להתמודד האם להעניש או להטיל סנקציות איך היא אמורה להתנהג עם הילדה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורי בית - תגובה
סמדר ריינר14/12/2011שלום רונן,
קודם כל עונשים ודאי שלא.זה לא יעזור. מעניין אותי מדוע אתה מציג את זה כבעיה של גרושתך. הילדה לא נמצאת אצלך? לא מכינה אצלך שיעורים אף פעם?
בכל אופן כדאי, לפני שמחליטים מה לעשות, לברר מדוע זה קורה, האם קשה לה משהו בלימודים, או שזה קשור לקשר שלה איתכם? ייתכן שזו דרך לקבל ממכם תשומת לב, כי היא יודעת שזה חשוב לכם, לא נתתם פרטים נופסים על ההתנהגות שלה והאם יש בעיות נוספות, וויכוחים נוספים על נושאים שונים. בכל אופן צריך להבין טוב יותר את התמונה הכוללת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - שעורי בית
רונן14/12/2011סליחה שלא דייקתי ! ביתי נלקחה לבדיקות שנה שעברה והתוצאות היו מדהימות ילדה מאוד אינטליגנטית על גבול המחוננות אך לצערי מכיתה א' לא אוהבת להכין שעורי בית בשיחות רבות אתה לגבי שעורי הבית ולימודים בכלל תשובתה " אני יודעת שאתם דואגים לי וזה חשוב לעתיד שלי אבל אני בוחרת לא ללמוד " בשיחה בין גרושתי לביתי הובהר לה שעניין הלימודים הוא לא בחירת אלה חובתה , אך זה לא עוזר וחוזר על עצמו והיא לא מכינה שעורי בית כמובן שאנחנו מנסים להסביר לה את ההשלכות אך זה חוזר על עצמו שוב ושוב לא מכינה שעורים ומשקרת בעניין כל הזמן . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - שעורי בית - תגובה
סמדר ריינר15/12/2011שלום רונן,
מאחר ואתה מתאר מאבק שנמשך כבר כמה שנים ולא מביא לתוצאות, אני רוצה להמליץ לך על גישה חדשה. מה דעתכם להרפות? הרי מה שניסיתם עד עכשיו לא עבד, אז אולי זה לא נכון להמשיך בזה?
לפעמים כשלוחצים על ילד יותר מדי, זה מגביר את ההתנגדות שלו, ואפילו אם הוא רוצה לעשות את זה הוא לא מסוגל כי זה מרגיש לו כמו כניעה משפילה לרצון של מישהו אחר. תנסו להעביר את האחריות אליה. אם היא לא תיכן שיעורים, המורה תכעס עליה ותיגרם לה אי נעימות. זו בעיה שלה.
מה שאתם עושים כרגע, אתם בעצם גורמים לה נזק לשנים ארוכות כי אתם משניאים על ילדה מוכשרת ומחוננת את הלימודים דרך לחץ והכרחה.
תאמין לי שום אסון לא יקרה אם כמה שבועות ואפילו כמה חודשים הילדה לא תכין שיעורים. היא לא תגדל להיות מנקת רחובות ולא יעיפו אותה מבית הספר. אבל היא קצת תרגע, ואולי תוכל להרגיש מחדש שהלימודים הם בשבילה ולא בשבילכם ויהיה לה יותר חשק, מרצונה החופשי להשקיע בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)