בן 4 משחק לבד בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • בן 4 משחק לבד בגן
    שרון
    13/12/2011

    בני ילד חמוד שקט ועדין מאוד. הא מוצא את עצמו במרבית היום בגן משחק לבד. במהלך השנה הוא יצר קשר עם חבר בגן אך הוא ברח לו לשחק עם אחרים ובני נותר לבד לגמרי ומשחק עם עצמו. הוא אינו מעיז להכניס את עצמו למשחק עם אחרים אלא לכל היותר מסתכל מהצד וזורק איזו מילה. לא נוח המצב הזה וגם הגננת דווחה על קשיים רבים בנושא ועל ניסיונה לדובב לתווך.
    היא ציינה שהוא רגיש מאוד וביישן. אנחנו כהורים מחזקים את בטחונו העצמי כל הזמן וגם מזמינים לו חברים מהגן הביתה (וכמובן גם מוזמנים) ובמפגשים הללו הוא בד"כ משחק יפה עם חברים.
    זה נראה שאין לו בטחון עצמי רב וכך גם הגננת חושבת וחוששת שלאורך זמן ההימנעות והחרדות ילכו ויתעצמו- ניסיתי גם עזרה מקצועית- והם אמרו כמובן שההמנעות ממשחק עם חברים תעצים את חרדותיו ותגרור בטחון עצמי ירוד וקשיים נוספים.

    מה עושים- אמא שבורה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 משחק לבד בגן

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בן 4 משחק לבד בגן - תגובה

    ד''ר שירי שדה שרביט
    21/12/2011

    שרון שלום,
    בוודאי קשה לראות את בנך משחק לבד ונמנע מאינטראקציה חברתית. יחד עם זאת, התמונה שתיארת היא יותר מורכבת, כי אמרת שהוא גם מוזמן להתארח אצל ילדים - אז כנראה שילדים רוצים בחברתו. כמו כן, במפגש "אחד על אחד" הוא כנראה מתפקד טוב יותר מאשר בקבוצה, ומשהו מעורר חרדה.
    אם אתם והגננת מרגישים שנסיונות החיבור שלכם בינו לבין ילדים בקבוצה, תיווך ועידוד לשבור את הדפוס של ההימנעות - אינם מצליחים, אזי באמת תוכלו להיעזר בטיפול אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים.
    בהצלחה!
    שירי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו