מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ADDמיכל18/12/2011
שלום לכולם,
הילדה אובחנה ADD. התחלנו עם ריטלין אבל בגלל תופעות לווי פסקנו . אתמול בשבת נתתי כדי לראות את תגובתה. היא קיבלה 7.5 מג'. עשתה שיעורים יפה מאוד, התלוננה על כאבי ראש חזקים. כעבור ארבע שעות התחילה לבכות ונכנסה ממש לאיסטריה. היא לא נתנה לי להתקרב אליה ונסגרה בתוך ארון. פתחתי את הארון ואמרתי לה שאסור לעשות את זה כי היא יכולה להחנק. בתגובה היא התחילה לזרוק הכל מהארון ולהרביץ לי עם רגליים תוך כדי שהיא נורא בוכה. בכל זאת לקחתי אותה על הידיים והבאתי אותה לאמבטיה לשטוף לה פנים וכל זה תוך כדי שהיא חונקת אותי עם שתי הידיים. לא התייחסתי לזה, מה שהיה לי חשוב זה להיות איתה ולעזור לה להתמודד. שטפתי לה את הפנים ושמתי במיטה שלה, היא המשיכה לבכות ולצעוק שאני לא אתקרב אליה. במשך כרבע שעה היא בכתה בתוך המיטה כשאני יושבת לידה על הרצפה. איכשהו הצלחתי לקחת אותה שוב על הידיים, יצאנו למרפסת ושם על הנדנדה היא התחילה לאט לאט להירגע ובסוף נרדמה כשהיא מכורבלת עלי. אני המשכתי לשבת בלי לזוז עוד הרבה זמן כדי לא להעיר אותה. אחר כך לקחתי אותה לחדר ושכבתי לידה. כשהתעוררה היא היתה מאוד רעבה. אחרי שאכלה, בקשה סליחה על זה שחנקה אותי. הלכנו לבני דודים כדי שהיא תשחק איתם. שם היא היתה ממש מצוינת. בערב כשחזרנו הביתה, היא התחילה להשתולל. לצחוק, לרוץ, לעשות פרצופים, "להלביש" על אבא מפה של השולחן וכד'. אחר כך נכנסה למצב של כעס על כל העולם ובעיקר על עצמה. אמרה שהלוואי שהיא תצליח לשכוח את היום הזה כי הוא היה הכי מעצבן בחיים שלה. בבוקר היה לה קשה מאוד לקום. אני מקווה שהיום יעבור בשלום, הלב שלי נקרא לחתיכות אחרי מה שראיתי שעובר על הילדה שלי אתמול. היום כמובן לא נתתי לה כדור. כבר לא אכפת לי מהלימודים האלה. אני רק רוצה שהיא תהיה מאושרת ורגועה. האם רבאונד זאת תופעה שהיא חולפת או זאת תגובה שתלווה אותה כל הזמן בזמן קבלת הטיפול? מזל שאתמול היתי לידה ואם זה היה קורה בבית הספר? האימפולסיביות נוספה לה ממש לאחרונה ונראה שזה משהו תגובתי דווקא. האם מישהו יכול להמליץ על מומחה פסיכולוג ע"מ לטפל בתחום הרגשי גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD - תגובה
סמדר ריינר19/12/2011שלום מיכל,
אנחנו לא מוסמכות לענות על שאלות לגבי תרופות. כדאי שתפני לרופא המטפל, יכול היות שיש אפשרות לשנות את התרופה או את המינון שלה.
לגבי ליווי פסיכולוגי, את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך או להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי פסיכולוג או פסיכותרפיסט מתאים באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)