בחירת הגן בשנה הבאה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בחירת הגן בשנה הבאה
    רעיה
    18/12/2011

שלום.בנ' יליד ינואר וכעת כמעט בן 4.השנה נכנס לראשונה למסגרת הגן.קצת ביישן,לא ממש אסרטיבי,לא ממש יודע להגן על האינטרסים שלו(ילד יחיד במשפחה).קבוצת הגן מעורבת.נמצאים בה ילדי טרום טרום חובה וטרום חובה.הוא שייך לטרום טרום חובה.בשנה הבאה ילדי טרום חובה יעזבו ורב הילדים שאיתם הוא יהיה בגן יהיו בגיל שנה פחות ממנו ואף שנתיים(אלו שיבואו לטרום טרום חובה).יש לי אפשרות להעביר אותו בשנה הבאה לגן בו רב הילדים יהיו גדולים ממנו בשנה.מצד אחד לדעתי זה יתרום להתפתחותו הקוגניטיבית(הוא יהיה עם ילדים של גן חובה שמכינים אותם לקראת כיתה א) ,מצד שני אני חוששת שחוסר ביטחון שלו יתחזק,ביישנות תגדל וכנ"ל חוסר אסרטיביות (הוא יהיה בין הגדולום ממנו,חזקים ממנו,אסרטיביים ממנו שעלולים לנצל את המצב.אני חוששת שהוא עלול להיות "קורבן").איזה גן כדאי לבחור?עליי לציין שהתפתחותו החברתית חשובה לי מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת הגן בשנה הבאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת הגן בשנה הבאה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/01/2012

רעיה שלום,
    לאור מה שאת מתארת, לטעמי עדיף להשאיר את הילד במסגרת המוכרת, במיוחד אם הוא קשור למטפלות ומכיר חלק מהילדים. את החלק הקוגניטיבי אפשר להשלים בבית. בינתיים גם השנה חשוב להשקיע בחיזוק התפתחותו החברתית - לשוחח עם הגננת ולבקש שתעזור לו במצבים חברתיים מורכבים, להזמין ילדים מהגן אחה"צ לביתכם וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו