מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הולדת אחותסמדר18/12/2011
שלום ותודה רבה על הפורום הנפלא
יש לי 2 שאלות לגבי לידה קרבה של אחות חדשה
ביתי בת שנתיים וחצי ואני אמורה ללדת עוד שבועיים
1. האם להכניס הביתה את החפצים של התינוקת ? (עריסה, אמבטיה, עגלה וכו') מצד אחד נראה לי הגיוני שהגדולה תראה את הבית מתכונן ותיהייה שותפה לאירגון וגם שלא יום אחרי הלידה עם כל השינויים גם כל הבית ישתנה בבת אחת... ומצד שני אולי עד שאין תינוקת זה לא טוב בשבילה ... ? ואם כן אז מתי להכניס את הדברים והאם לשתף אותה בכך כמו לראות איך תולים את האמבטיה
2. אני רוצה שהתינוקת תישן במיטתנו בהתחלה (כל עשינו גם עם הגדולה), אבל אני בחשש שהגדולה תקנא, תרצה גם וכו'... מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סמדר20/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולדת אחות - תגובה
נעמה סבג שמש22/12/2011שלום לך,
השיקול שלא להכניס את הדברים לבית מבעוד מועד בגלל ביתך הגדולה, אינו נכון. אם זה מה שנוח לך, עשי זאת ותנצלי את זה לכיוון חיובי. תשתפי את הילדה בנעשה.
מעבר לכך, תקראי לה סיפורים בנושא תספרי לה מה יהיה, תדברי על רגשות, תספרי על הנקה אם את מתכננת, תספרי מה היא תוכל לעשות בזמן הזה, איך תוכל לעזור, תספרי על עצב ושמחה בהקשרים המתאימים. תכיני אותה באמת, גם לחלק הכייפי וגם לחלק הקשה יותר של החוויה, בצורה המתאימה לגילה.
לגבי נושא הקנאה- זה ממש בסדר לקרוא לילד בשמו ולומר לה שזה בסדר לקנא ולפעמים אוהבים ולפעמים לא. לא צריך להבהל מביטויי קנאה או אמרות קשות לגבי התינוק. צריך לאפשר את זה ולתת לזה מקום. אסור לנו להתכחש לחוויה של הילד.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש- מנהלת מכללת ורשת עידן ההורות.
יועצת שינה ומנחת הורים.
את מוזמנת לקרוא באתר שלנו מאמר בנוגע להולדת אח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)