בעיות בגן בת 15 חודש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בגן בת 15 חודש
    נעמה
    21/12/2011

שלום,
    רוצה לקבל עצתכם לגבי ביתי המתוקה, בת 15 חודשים. בין גיל 3 חודשים לשנה בערך היתה עם מטפלת אהובה, למעט חודש בו נסעה איתי לארה"ב (שם היו לה 2 מטפלות חדשות). בערך בגיל שנה הכנסתי אותה למשפחתון בבית של מישהי. למרות שהובטח לי שלא רואים טלוויזיה, התברר לי כי שמים את הפעוטות מול המכשיר, והוצאתי אותה לאחר 3 שבועות בלי לברר את העניין עקב משבר אמון. לאחר מספר שבועות נוספים עם המטפלת הותיקה, הכנסתי אותה למקום חדש - 2 נשים עם 8 תינוקות, יש אפילו חצר מרוצפת, לא גננות מוסמכות, ללא טלוויזיה. תחילה היה נראה שנקלטה טוב. אבל בחודש האחרון יותר ויותר נראה כי היא פחות מאושרת. אחרי הצהרים היא בכיינית וגם עייפה. כרקע אומר כי בקטנותה היתה בכיינית מאוד אבל בחודשים האחרונים היא שמחה וחייכנית. איך אדע אם זה בגלל הגן? אולי זה החורף? אולי השיניים? כמה זמן לחכות לפני שאני משגעת אותה ואת עצמי במעבר נוסף??
    תוספת קטנה - חשבתי שאולי זו עייפות וחקרתי מה קורה בגן. מסתבר שהורידו לה שנת בוקר בלי להגיד לי לפני כמה ימים. מכעיס, אבל סיכמנו שנחזור לשנת בוקר. קשה להרדים אותה בבוקר כי היא סקרנית ולא טובה בהרדמות עצמית ביום, אפילו שהיא בפירוש עייפה מעדיפה להמשיך לשחק. יתכן שעייפות היא היא הבעיה המרכזית. באיזה גן יסכימו להרדים ילדה בעגלה אם זה לוקח 15 דקות?? יש כזו חיה? בכלל בגנים הם מעדיפים להוריד את שנת הבוקר. האם נכונה האינטואיציה שלי שזה לא נכון לעשות זאת בגיל כה צעיר?
    תוספת קטנה שניה - אני צריכה לקחת אותה שוב לחודש לחו"ל, כנראה לכל חודש פברואר. אני יכולה לנצל את המומנטום ולהחליף גן כשנחזור. בכך מקרה אשמח לשמוע דעתכם לגבי מתי כדאי לעבור גן, כשמדובר בגיל טרום דיבור.
    לצערי אני לא יכולה לעמוד בהוצאה של מטפלת עד ספטמבר הבא....
    הרבה תודה על הקריאה וההתייחסות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בגן בת 15 חודש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בגן בת 15 חודש - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/12/2011

נעמה שלום,
    אני מבינה מהשאלה שאת באמת מנסה למצוא את הטיפול הטוב ביותר עבור בתך. אין ספק כי זה קשה להשאיר אותה במקום לא מוכר עם נשים זרות ולקוות לטוב.
    יחד עם זאת, הפרטים שמסרת לא מעידים שלא טוב לה במשפחתון, אלא יותר סביר שהם מעידים על עייפות ו/או רעב וכמובן על כך שהיא מבינה את העובדה שהיא במשפחתון ואיתך היא יותר "מתפנקת". אני חייבת לציין שהגיל שלה גבולי כבר לשתי תנומות במהלך היום, כך שזו לא רק העדפה של הגן אלא גם של . עד איזו שעה היא ערה בערב? מתי קמה בבוקר? אפשר לנסות להקפיד שהיא תישן בבית יותר מוקדם.
    האינדיקציה לגן, היא אם היא מחייכת ושמחה כשהיא מגיעה לשם, נפרדת בקלות, מתחברת עם המטפלות ועם חלק מהילדים וכדומה.כרגע, לפי המידע שנתת, אני לא רואה צורך בשינוי המסגרת.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

נעמה
    25/12/2011

תודה רבה על תשובתך. בשבועות הקודמים אלמה נפרדה ממני בגן בצורה סבירה - כלומר, היא לא "זינקה" מידי אל המטפלות, אבל התשלבה במשחק ולא בכתה. בשבוע-שבועיים האחרונים נראה שיותר קשה לה - והיא בוכה כשאני עוזבת. מאמהות אחרות אני שומעת על ילדים שממש אוהבים את הגן והמטפלות או לפחות את אחת מהמטפלות בגן. האם יתכן כי בגן אחר הילדה תפרח או שזה משהו שקשור לאישיות של הילדה הספציפית?... אני יודעת שזו שאלה קשה אבל זה מה שמטריד אותי. המטפלות אינן גננות מקצועיות ואולי זו הבעיה. אחת מהן היא בפירוש לא אישיות חמה (הבעלים), והסייעת היא אישיות יותר חמה. האם גננות מקצועיות יודעות לשמח יותר את הפעוטות?
    לגבי הדרך בה אני נפרדת ממנה בבוקר - קראתי שזה טוב להשאר איתה קצת, אז לרוב אני נשארת איתה בין 10 ל- 20 דקות לפני שאני יוצאת. זה מעצבן את המטפלות אבל אני רגועה יותר. האם זה טוב לילדה או מזיק?
    הרבה תודה על העזרה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות הילדה לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/12/2011

נעמה שלום,
    הרבה פעמים לילדים לוקח זמן להבין את משמעות הפרידה והם מתחילים להפגין קושי דווקא לאחר תקופה. כמו כן, סביר להניח שאלמה מרגישה גם את החרדה שלך וכעת נוצר מצב ששתיכן לחוצות מהפרידה ומההישארות שלה בגן. 10-20 דקות זה זמן ארוך מדי לפרידה, ככה הילדה מרגישה שאת אמביוולנטית ולא בטוחה לגבי הגן.
    תמיד ייתכן שיש גן אחר טוב יותר, וגם ייתכן שלא. אני מתארת לעצמי שלא תעבירי אותה כעת גן לפני הנסיעה הבאה שלכן, ולכן כדאי כעת להשקיע בחיבור של אלמה לגן, למטפלות ולילדים. את בהחלט יכולה לומר למטפלות למה אלמה זקוקה, וחשוב שהן ייענו לצרכים שלה גם אם זה אומר להיות יותר חמה מכפי שהן נוהגות בדרך כלל. כמו כן, אולי כדאי לראות אם הפרידה מתבצעת אחרת כשמישהו אחר מביא אותה בבוקר לגן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו