מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשב וריכוזרוית22/12/2011
הבן שלי בכתה א' הוא אינו מספיק להעתיק מהלוח וגם בחלק מהשיעורים אינו מספיק לסיים מבחנים ולכן הציונים שלו בהתאם המורה טוענת שככל הנראה יש לילד הפרעה של קשב וריכוז והפנתה אותנו לבצע אבחון.
עשינו אבחון טובה שבתוצאותיו מסרה הבוחנת כי הוא מעל לטוח הנורמה וכי לא זוהה כל סימן להפרעת קשב וריכוז.
אציין כי הילד אינו מפריע לא לעצמו ולא ילדים אחרים להיפך. מה בכל זאת ניתן לעשות האם כדאי להמשיך ולבדוק את הדברים באבחונים אחרים? מצד אחד אני רוצה לעזור לבני ומצד שני אני לא רוצה לתת לו תחושה שיש משהו כל כך לא בסדר שרצים מאבחון לאבחון. אודה מאוד לעצתכם המקועית והיעילה.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/12/2011רחל שלום,
כיתה א' זו הזדמנות טובה לפתח הרגלי לימודים תקינים, שילוו את הבן שלך לאורך החיים בכמעט כל הפעילויות שעושים, לא רק סביב למידה. לכן כדאי להמשיך ולברר את הנושא. כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר, לגבי התפקוד הלימודי שלו. לא כתבת גם אם שוחחת עם בנך ושאלת אותו איך הוא מסביר את העובדה שהוא לא מספיק להעתיק. יכולים להיות עוד גורמים בבסיס המצב הזה - קשיי ראייה, איזהשהוא עיסוק רגשי שאינו קשור ישירות בקשב וריכוז, חרדות וכדומה. לכן כדאי לברר זאת עד תום, במיוחד כי זו השנה הראשונה בבית הספר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה אישית
נלה24/12/2011תבררי אם הוא היחיד שלא מספיק להעתיק, אולי המורה מוחקת מהר מידי ויש עוד לא מעט ילדים שלא מספיקים? וזה גם גורר תחושה מלחיצה לגבי המבחנים ..
נשמע לי תמוה לעשות אבחון לילד על הפרעת קשב וריכוז כי לא מספיק להעתיק זה נשמע כאילו עושים את המבחן האחרון בהתחלה.
אולי הוא לא רואה טוב, או שהוא לא כותב מספיק טוב..יכולות להיות המון סיבות קטנות
ואולי זו גם המורה.
נשמע שהמורה מחפשת פתרון קל לפני שהיא עוזרת לך להבין את התמונה המלאה,
מאחלת לך הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)