אוננות לא מתאימה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אוננות לא מתאימה
    אורית
    26/12/2011

שלום
    יש לי ילד בן 4.5 שנים. ילד חכם מאוד, מאוד ורבלי, סקרן, מבטא היטב במילים את רגשותיו ואת מחשבותיו, ילד שמח בדרך כלל שהולך בשמחה לגן, רוכש חברים ללא קושי רב. לצד זאת יש לו הרבה התפרצויות זעם, הוא מתקשה בהסתגלות לשינויים וכל שינוי קטן דורש הכנה מראש. לפני כשנה היו לו חרדות שהינו קשורות בחרקים והוכללו עד כדי חוסר רצון לצאת מהבית. התייעצנו עם איש מקצוע ובשיתוף עם הגן הצלחנו להתמודד עם זה וכיום אין כמעט זכר לכך.
    יש לו אחות קטנה, עוד מעט בת שנתיים. בשנה האחרונה יש הרבה מאבקים בבית סביב הניסיון שלו להשיג תשומת לב אשר באים לידי ביטוי בהצקות בלתי נגמרות לאחותו והידבקות אלי, אימו. אני משתדלת לתת לו תשומת לב כפי יכולתי אבל אחותו שהיא חכמה לא פחות ממנו יודעת היטב לדרוש גם את שלה ובסופו של דבר אני באמת מקדישה יותר זמן אליה.
    הבעיה שאני מתמודדת איתה כרגע היא שהוא מתיישב עלי ומתחכך בי, בהתחלה לא הבנתי זאת כל כך אבל עם הזמן הבנתי שהוא ממש מאונן עלי. התייעצתי עם פסיכולוגית אשר אמרה לי לומר לו באופן מפורש שלמרות שזה נעים לו בבולבול לא עושים כך על אימא אלא רק הוא לעצמו, באופן פרטי. ואכן, למרות המבוכה, אמרתי לו את זה בצורה מפורשת, שקטה ואסרטיבית. זה עזר למספר ימים אך כעת הוא ממשיך בכך ואני לא יודעת מה לעשות.

תודה על ההקשבה, אשמח לעיצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוננות לא מתאימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות לא מתאימה - תגובה

סמדר ריינר
    27/12/2011

שלום ענת,
    אני חושבת שאת בעצמך מקשרת בין האוננות שלו עלייך לבין הבעובדה שהוא כנראה חש שהוא מקבל "פחות אמא" ממה שהוא צריך. לכן, כפי הנראה מהכיוון הזה צריך לבוא הטיפול בבעיה. נסי להקדיש נסי להקדיש לו זמן לחוד, ללא אחותו, ולמצוא דרכים לאפשר לו להרגיש מוכל ומוגן, פיזית ונפשית. יכול לעזור גם אם תבני עבורו את הזמן הפנוי, בפעילויות מוגדרות ובמובנות, שיעזרו לו להרגיש מוחזק, ייתכן שקשה לו בזמנים של עמימות או כשהוא צריך להחזיק ולהעסיק את עצמו לגמרי לבד.
    אני גם ממליצה להמשיך להיות במעקב לגביו עם הפסיכולוגים שייעצו לך בעבר, כדי להמשיך ולסייע לו להתפתח בתנאים שדרושים לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו