מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שלוש וארבעה חודשיםאמא26/12/2011
שלום.
בני בן שלוש וארבעה חודשים נכנס השנה לגן עירייה ( אחרי שהיה בגן פרטי ונחמד מגיל שנה וחצי ). בתחילת השנה היה בוכה כמובן וכעבור שבוע וחצי כבר הפסיק לבכות כשמגיעים לגן , אבל , הוא עצוב! אני יודעת ומרגישה ורואה את הפנים שלו כשאני יוצאת מהגן ואני רואה שהוא עצוב וזה ככה עד היום .. כל בוקר כשאנו מגיעים לגן הוא לא רוצה לשבת ליד השולחנות עם הילדים ( שמציירים או משחילים טבעות או משחקים בסברס ) אלא רוצה לשבת בצד לבד עם עצמו וכל בוקר זה ככה וזה פשוט גורם לי לחשוב אולי לא טוב לו בגן? הגננת אומרת שאחרי כמה דקות הוא משתחרר והולך לשחק - כמובן שאין לי אפשרות לדעת האם זה נכון .
הגננת גם אומרת שהוא עדיין בשלב האגוצנטרי שלו ומעדיף הרבה פעמים להיות לבד. האם גם בגיל כזה עדיין אפשר להיות בשלב האגוצנטרי?
ושאלה נוספת: כשהוא צריך משהו בגן הרבה פעמים הוא פשוט בוכה ולא מבקש עזרה . לדברי הסייעת בגן , פעם זה היה קורה הרבה יותר והיום הוא יותר פונה אליה אבל עדיין כל שנייה עומד לבכות. כאמור זה השתפר במקצת אך מה אפשרי עוד לעשות חוץ מלהגיד לו שלא צריך לבכות ושלא מבינים אותו כשהוא בוכה...
אני יודעת שהוא לא משתתף במפגשים , לא מדבר כ"כ ובאופן כללי הוא סגור, שקט ועדין.הוא גם לא גמול לגמרי ( שולט יפה בפיפי אבל קקי עושה עדיין בתחתונים ומתאפק אחרי שהבין שבגן לא עושים קקי בתחתונים , יכול להיות שיש קשר גם לזה ) יש לי איזה שהיא תחושה שקצת קשה לו להתנהל בגן , שהוא לא נינוח שם . מבחינת שפה הוא מבין יפה ויש לו אוצר מלים אבל לא מדבר כ"כ שוטף.הוא גם לא משתף אותי במה שעובר עליו אלא ממש צריך לסחוט אותו ולשאול שאלות ספציפיות ורק אז אקבל מענה. צפיתי בו פעם אחת כשהם יצאו לחצר הסתכלתי כמה דקות וראיתי שהוא רץ עם חברים ומשחק איתם.
אשמח לשמוע את דעתכן. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אמא26/12/2011שבבית הוא ילד שמח , משחק וצוחק הרבה...אוהב ספרים ומשחקי קופסא וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שלוש וארבעה חודשים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/01/2012לאמא שלום,
חבל שזוהי החוויה של הילד בגן. אולי היה מוקדם מדי להעביר אותו למסגרת כזו, אבל עכשיו כדאי לחשוב איך אפשר לעזור לו במגבלות הקיימות. ראשית, כדאי לבחון באיזו מידה הילד נפרד בכזה עצב גם כשמישהו אחר (אבא?) מביא אותו לגן. ייתכן שחלק מהעצב מבוטא מולך ועם מישהו אחר הוא יהיה יותר חופשי בפרידה. כמו כן, חשוב לדבר עם הגננת והצוות החינוכי בגן ובצהרון, שיתייחסו אליו בעדינות וברכות כפי שהוא זקוק. בנוסף, הזמנת ילדים מהגן לביתכם לאחר שעות הפעילות או קביעת פעילויות משותפות יחד אחה"צ, עשויה לסייע לו להרגיש יותר מחובר לגן. אגב, את ראית שהוא כן משחק עם ילדים אחרים, כך שייתכן ואת רואה את המצב באופן קודר יותר מכפי שהינו.
בעיניי אין טעם בניסיונות לברר עמו שוב ושוב איך הוא חש בגן, לרוב הדבר עשוי לעורר יותר חרדה כי הוא מרגיש את המתח שלך. כדאי לעומת זאת להציע לו דברים וטכניקות שהוא יוכל להשתמש כשהוא עצוב או זקוק לנחמה - למשל איזו בובה קטנה שייקח עמו לגן, תמונה של המשפחה שלכם וכדומה. לעת עתה רצוי גם להניח לכל ענייני הגמילה, ולנסות לעזור לו להרגיש כמה שיותר נינוח ומתאים לדרישות הגן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)