שקרנים קטנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שקרנים קטנים
    דיני
    27/12/2011

שלום וברכה,
    לאחרונה התחיל בני בן ה - 7 לשקר בענייני כספים.

לבני יש קופה משלו בה הוא חוסך ומדי פעם קונה לעצמו משחקים באישורי.

לפני כשבועיים לקח מהקופה שלו כסף ללא ידיעתי וכשהיינו ברחוב אמר שמצא את המטבע על המדרכה וביקש לקנות מדבקות.
    יש לציין שמיד הבנתי את האמת אך התעלמתי כיוון שזה נלקח מקופתו וזו הייתה הפעם הראשונה.
    בסופ"ש האחרון ביקר אצל אביו במסגרת הסדרי הראייה ולקח מארנקו של הגרוש שלי שטר של 200 ש"ח וכשחזר מבית הספר סיפר לי שמצא את השטר בחצר בית הספר.
    מיד הבנתי ומשיחה עם אביו התגלה שאכן היה חסר לו אותו שטר בארנק.

אמרנו לבני שאנחנו יודעים שזה הוא לקח וכמה זה חמור, הוא מצידו הכחיש ולא נשבר ולא הודה גם כשהחזרנו לאביו את הכסף.

כיצד עליי לנהוג כדי שדבר זה לא יחזור (בעיקר לא בבתים אחרים) ומה בעצם הגורם למעשים אלו?

יש לציין שילדנו מקבל הכל !!!!! ובעיקר אהבה מכל המשפחה והחברים ואיך אומרים? לא חסר לו כלום.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקרנים קטנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקרנים קטנים - תגובה

סמדר ריינר
    28/12/2011

שלום לך,
    אני מבינה שאת מתאמצת מאוד שלא יחסר לבן שלך כלום, אבל את לא יכולה באמת לדעת מה חסר ומה לא ובוודאי שאת לא יכולה להחליט על כך בשבילו. ילד שהוריו התגרשו, גם אם הם התגרשו יפה וגם אם הם עושים ככל יכולתם כדי שהדבר לא ישפיע עליו, עדיין הוא ילד שחסר לו משהו. אין טעם להכחיש את זה. וצריך להכיר בזה. ואולי זו הבעיה, אולי במחינתך אין לילד שלך לגיטמציה להראות את הקשיים הריגשיים שלו, כיוון שזה מתפרש מייד כטענה נגדכם ההורים. הילד שלכם איבד דבר מאוד חשוב, אפילו אם זה קרה מזמן, אפיוח אם נדמה לכם שהוא רגיל כבר למציאות הזו, אבל הוא איבד את שלמות המשפחה שלו. הייתי מנסה לתת לזה קצת יותר מקום ומחשבה, אני מאמינה שאם תדברי איתו בצורה לא נוזפת אלא שמנסה להבין בכנות מה עובר עליו, יכול להיות שהוא לא יצטרך לגנוב ולשקר. ודבר נוסף, אם הקופה של הילד היא שלו, מדוע הו אצריך לשקר לך כדי לקחת ממנה כסף? נשאלת השאלה עד כמה הילד שלך יכול להרגיש שיש דברים שהם שלו. אם כל מה ששלו הוא בעצם שלך, או תחת אישורך הבלעדי, לשקרים יש גם תפקיד לעזור לו ליצור חוויות שהן רק שלו כי רק הוא יודע עליהן. גם על זה כדאי לחשוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מתוקה
    28/12/2011

אני מסכימה עם כל מה שאמרת ולא חשבתי לרגע שאין לבני לגיטימציה להראות את הקשיים הרגשיים על אחת כמה וכמה שלאחרונה עברנו לגור עם בן זוגי בשלוש שנים האחרונות, הוא מאוד אוהב אותו ומסתדר איתו ונראה שהסידור החדש מתאים לו מאוד אך עדיין בטוח קיים קונפליקט פנימי אצל בני בעניין אביו ואהבתו לבן זוג החדש.

שאלתי היא האם נוכל להיפגש לשיחה עם בני (או בלעדיו)אני מרגישה שאני צריכה עזרה בנושא.

תודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    29/12/2011

שלום לך,
    את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו