תאומים בני 7 - שאלה אחת על כל ילד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תאומים בני 7 - שאלה אחת על כל ילד
    מיכל
    28/12/2011

שלום
    אנו הורים לתאומים, בן ובת בני שבע ולהם אח קטן בין 2.8.
    בעיה עם הבן הגדול - יש לו ממש פחד בניגוב הטוסיק לאחר יציאות, במיוחד אם הן קצת רכות, עד כדי בכי הסטרי.
    כשהיה תינוק, לקח לו די הרבה זמן להגמל מיציאות בטיטול ותמיד ביקש שישימו לו טיטול רק עבור היציאות ואז היה הולך הצידה או מתחת לשולחן מסיים ומבקש שינקו אותו. כך זה נמשך עד קרוב לגיל 4 ונפתר לבד.
    אני מניחה שהפחד עד היום קשור בכך שאולי הבעיה שלו לא נפתרה עד הסוף ועדיין יש מחסום ריגשי כלשהי. כיצד ניתן לעזור לו להתגבר על הפחד?
    רק כרקע, מבחינה לימודית, חברתית, התפתחותית, שפתית, הוא ברמה גבוהה מאוד יחסית לגילו ומקבל שבחים רבים מהמורות ובעבר מהגננת, אשר מציינות את בגרותו והתנהגותו הנהדרת יותר מאשר עבור ילדים אחרים.

בעיה עם אחותו - לא מסוגלת להפסיק לקצוץ צפרניים, במיוחד כאשר היא בלחץ ועצבנית, לעיתים עד כדי זיהומים אשר מצריכים אנטיביוטיקה.
    כיצד ניתן לעזור לילדה בת 7 להתמודד עם לחצים בצורה טובה יותר מאשר לקצוץ צפרניים?.
    גם היא מקבלת שבחים רבים מהמורה מבחינה לימודית, התפתחותית והתנהגות בוגרת במסגרות.

אשמח לקבל עצה כיצד עלינו לנהוג כדי להקל או אף לפתור את בעיות הילדים בהתמודדויות עם קשיים אלו.
    תודה רבה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים בני 7 - שאלה אחת על כל ילד - תגובה

סמדר ריינר
    29/12/2011

שלום מיכל,
    שני הילדים שלכם מגלים סימפטומים של לחת וחרדה. מאחר וזו תופעה שמופיעה אצל שניהם ייתכן שהמקור שלה הוא משפחתי. לכן הייתי ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים ולטיפול משפחתי. במיוחד לגבי הסימפטום של הבן, שמעיד על מצוקה רבה, ממש לא הייתי מסתפקת בייעוץ בפורום, יש צורך לפנות לייעוץ מקצועי מסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו