מה לא בסדר?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לא בסדר?
    ציפי 29
    31/12/2011

שלום, ביתי בת ה-4 ילדה יחידה, ילדה מקסימה וחמה, מקבלת תשומת לב אין סופית ויש לה בטחון עצמי ודימוי עצמי גבוה ע"פ דעתי. היא גם ילדה עקשנית ודעתנית.

בתקופה האחרונה נורא קשה לי איתה. היא מנסה להיכנס בכל נושא למצב בו היא קובעת מה עושים ולא אני. אם זה כשאני מלבישה אותה אז מה ללבוש קודם תחתונים או חולצה, ואם זה כשאני מבקשת ממנה משהו זה קודם כל הצבת תנאים,,, אם תשימי לי דורה, אני אעשה אם לא אז לא.
    גם אם זה במחיר שהיא לא תצפה בסוף, או לא תלך לטייל בשבת, היא תלך עם זה עד הסוף.
    יש לציין שזה בכל דבר כך, ומגיע למצב של ויכוח אין סופי הנמשך לאורך שעות היום, בייחוד בשבת.
    אני לא רוצה להיכנס למלחמות כוח בבית, אך ישנם דברים שחשובים לי שהיא תכבד (ולא תירק עלי לדוגמה כמו שקרה הבוקר) ותקשיב לי.

אני באמת לא יודעת אם זה בגלל שאני רכה מידיי, או קשה מידיי בדברים שלא צריך, אני רק יודעת שיש פה איזו שהיא זעקה.
    מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לא בסדר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לא בסדר? - תגובה

סמדר ריינר
    01/01/2012

שלום ציפי,
    שני הדברים יכולים להיות נכונים, שבו זמנית את רכה מדי אבל גם קשה מדי בדברים שלא צריך. מה שבטוח זה שהסמכות ההורית שלך לא עובדת טוב כרגע. קודם כל כדאי לבחור על מה את המתעקשת ועל מה לא. לא על כל דבר חשוב להיכנס למאבק כוח. בדברים שכן חשוב לך, את לא מבקשת, את נותנת הנחיה קצרה וברורה בטון נחרץ. את לא נכנסת למשא ומתן ללא להסברים וגם לא להתחננויות, ונשארת מאוד עיקבית. אם את לא מצליחה כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו