מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 15 חודשים ונסיעת עבודהנעמה06/01/2012
שלום,
(הילדה גדלה קצת ואני חוזרת על שאלה ששאלתי לפני מספר חודשים.)
אני צריכה לעשות נסיעת עבודה לקליפוניה (הילדה תהיה בת 16 או 17 חודשים) - רחוק רחוק, טיסות קשות ועשר שעות הפרשי זמן. אני מתלבטת בין נסיעה קצרה בלי הילדה (נניח בין 8 ל- 12 יום), לנסיעה ארוכה עם הילדה. בבית הקטנה הולכת לפעוטון קטן מזה חודשיים, בחודש הראשון נקלטה היטב ובחודש האחרון היה קצת יותר קשה - בבוקר בוכה כשאני הולכת, אחר כך נרגעת ומשחקת, אולם בערבים היא יותר עצבנית ובוכה יותר מבעבר, סף התסכול שלה נמוך. לפני הפעוטון היתה עם מטפלת. אבא ואמא ביחד אבל אמא מטפלת עיקרית, הילדה מאוד קשורה לשנינו.
אם אקח אותה איתי המשמעות היא פרידה מאבא למשך 3-4 שבועות והסתגלות למטפלת או למעון זמני בחו"ל. אם תשאר בלעדי, המשמעות היא המשך המסגרת של הפעוטון וטיפול של אבא בערב.
השאלה העיקרית היא מה עדיף לילדה - לסוע עם אמא ולהעקר מסביבתה או להשאר עם אבא לזמן קצר יותר. יתכן שתהיה לי נסיעה דומה ביוני כשהקטנה תהיה בת 18 או 19 חודשים, לאותו מקום. האם זה משנה משהו ביחס לתשובה שניתנה קודם?
מספר שאלות נלוות לשאלה העיקרית:
1. האם בגיל 15 חודשים צריך להרגיל ילדה לכך שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה כשהיא בוכה? אני נוטה לתת ולאפשר כל דבר שאינו מסוכן
2. אם תסע איתי, האם יתכן שתשכח מאבא? האם אורך של 4 שבועות זה מוגז.ם?
3. האם הקטנה תתקשה יותר בסביבה שבה ידברו אנגלית? היא מבינה הרבה.. אבל קל יותר למצוא מסגרת או מטפלת דוברת אנגלית בחו"ל
4. האם העובדה שהיא עצבנית יותר בבית מעידה על כך שהיא צעירה מדי לפעוטון? זו מסגרת של 2 נשים ו- 8 תינוקות. אני מודאגת בגלל השינוי לרעה בחודש האחרון. לא ברור לי אם היא מתפנקת אצלי בגלל ההתנהגות שלי והעובדה שאני מנסה לרצות אותה או שזה קשור לפעוטון ולקושי רגשי... אני חוזרת כשלוש פעמים בשבוע רק ב- 6 6:30 ובימים כאלה אוספים אותה מהפעוטון אבא או המטפלת הותיקה
מתנצלת על השאלות הרבות, אשמח מאוד לתשובות...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי - מקפיצה
נעמה10/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא, התייחסו לשאלה שלי. תודה
נעמה12/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)