מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים אצל ילדה בת 5רחלי03/02/2008
בתי בת 5, מאוד נבונה עדינה וביישנית. לפני שבועיים קרה משהו בגן ואינני יכולה לשים את האצבע בדבר. יום אחד היא חזרה מהגן ובערב החלה לבכות, כששאלתי אותה מה קרה היא ענתה שזה בגלל הסיפור שסיפרה הגננת המשלימה על "האורן הבודד" שלא היו לו חברים. הרגעתי אותה אך לאחר מכן היא פתאום אמרה שהיא מפחדת מהחושך.... עד היום (כבר שבועיים) הילדה שלי נמצאת בפחד לא ברור כ"כ היא רוצה כל היום בבית טלויזיה או מחשב או לשמוע מוזיקה, בערב היא מתחילה לבכות ולבכות לבקש לישון לידי (שמעולם היא לא קמה למיטתנו), לבקש שנדליק לה טלויזיה בחדר ושמישהו יהיה לידה. היא ממש מוטרדת ובעיקר חוששת ללכת לגן ביום שהגננת המשלימה נמצאת (מאז היא לא נפגשה איתה כי ילדתי חלתה באמצע - מחר היא תלך והיא תהיה והיא מודאגת) אני חשה בנסיגה לאחור בהתנהגותה ואינני יודעת כיצד לנהוג??? בבקשה עיזרו לי, אני בלחץ אני רוצה להאמין שזה יחלוף מהר זה מטריד אותי מאוד אני דואגת לה. מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים של בני 5
שושי יעקובי05/02/2008בגילאים הצעירים ילדים עוברים תקופות של פחדים. לפעמים גירוי מסויים, סיפור או סרט עלול לעורר/ להחזיר פחדים, לא תמיד אנחנו כהורים יודעים מה הטריגר לפחדים. אבל פחדים הם חלק מהתפתחות טבעית של ילדים. הדרך שלך לעזור לה בשלב הזה היא לעודד אותה לספר ולשתף אותך בתחושות ובמחשבות. השיתוף מקל להתמודד עם תחושות המפחידות. אני מציעה לך באמצעות משחק עם בובות או ספר לעודד אותה לספר לך על הפחדים. חשוב שאת עצמך תהיה רגועה על מנת שהיא תחוש הקלה ובטחון . לכן יכול להיות שעבור השקט הפנימי שלך חשוב שתשוחחי עם הגננת הראשית או הגננת המשלימה ותבררי מה היה באותו יום ולהכיר את הסיפור. לא בטוח שהוא קשור לפחדים.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רחלי05/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)