תאומים- כיתה א

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תאומים- כיתה א
    מיכל
    10/01/2012

שלום לכם,

יש לי תאומים בן ובת שניהם בני חמש ילידי נובמבר 2006 . בשנה הבאה בספטמבר הם יהיו בני חמש ו10 חודשים. הם בגנים נפרדים!!! הגנ נת של בתי חושבת שצריך להעלות את הבתלכיתה א . והגננת של בני חושבת שגם אפשר אך אני אצטרך "לשבת איתו"( כך היא אומרת) יותר. אני יושבת עם ילדי כעת כי אני בחופשת לידה ( ילדתי בת לפני כ3 חודשים). לגבי הבשלות לשלהם . ביקשתי שהפסיכולוגית של הגן תבדוק את שניהם. עדיין אין לי תשובה ממנה לגבי בשלתם.

שאלותי: 1. מה אעשה אם הבת בשלה ( ואני יודעת שהיא כן בשלה- לפי התנהגותה ומעשיה בבית) והבן לא ( לדעתי כאם עוד שנה בגן לא תזיק לו - כי הוא רוצה לשחק יותר) האם כדאי לי לעלות ילד 1 והשני לא?. לדעת הפסיכולוגית לא. או שמעלים את שניהם או שמשאירים את שניהם. ואם אני יעלה ילד 1 כן ואחד לא האם אני לא יעשה לשני נזק נפשי? מה דעתכם?

2. האם מנסיונכם כדאי להשאיר את שניהם עוד שנה בגן מבחינת הגיל שלהם( הם יהיו בני חמש ועשרה חודשים) ? . האמת שילדי נראים קטנים פיזית ( אגב , הם נולדו פגים בשבוע 35 וחצי ז"א באמצע שמיני) ?

3. מה אעשה אם אחליט להשאיר את בתי בגלל בני? היא פשוט תהיה מפוספסת לדעת הגננת כי היא מאוד בשלה. מה גם שחברותיה שהם מהמשפחה של בעליוהן באותו גן עולות לכיתה א? והיא רוצה לעלות איתם?

אשמח על תשובתכם בעניין,

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים- כיתה א

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים- כיתה א - תגובה

סמדר ריינר
    10/01/2012

שלום מיכל,
    זו אכן דילמה לא פשוטה ואני חושבת שהכי טוב להתייעץ עם הפסיכולוגית, שמכירה את המקרה יותר לעומק. בכל אופן, לדברי הגננת לא מדובר בחוסר בשלות קיצוני, אם זה אכן כך ייתכן שעדיף להעלות את שניהם ולקחת בחשבון שלבן יהיה קצת קשה, ותעזרו לו כמיטב יכולתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו