בעיה משפחתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה משפחתית
    תמר
    11/01/2012

יש לי שלושה ילדים בני 7, 5 ו-1. אמא של בעלי נפטרה כשהיה ילד קטן (בן4), אביו התחתן תוך זמן קצר. והאשה השנייה שאיתה התחתן נחשבת כ"אמא" של בעלי וכך גם הוא קורה לה. האמא שנפטרה אףפעם לא מוזכרת בשיחות ובכלל אין זכר לקיומה. (אני ידעתי עליה רק שרצינו להתחתן). עוד בעיה: אנו משפחה דתית. ולאחרונה בעלי החל לומר על אימו שנפטרה קדיש וגם בשנתיים האחרונות עשה אזכרה ביום השנה(אומנם קטנה ומצומצמת ביותר- הוא. ואחיו) מה שלא עשה אף פעם בחייו!
    שאלתי: האם יש צורך לספר לילדים שלי על "קיום" הסבתא? מתי לספר? אם בכלל? אולי זה יעשה להם נזק אם נספר? ומה אם יידעו זאת ממישהו אחר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה משפחתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה משפחתית - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום תמר,
    מדוע את חושבת שזה יעשה נזק אם תספרו? חושב לספר את האמת, כי באמת זה יכול להיוודע ממקור אחר, פשוט לספר את האמת, שאימו של אבא נפטרה כשהיה קטן, ואביו התחתן עם אשה אחרת שהייתה כמו אמא בשבילו.
    בעיקרון הייתי מחכה שהילד האמצעי יהיה בן 6 ליתר ביטחון, כי הוא נמצא בגיל שבו רק מתחילים להבין את מהות הסופיות של המוות ולא בטוח שיבין כרגע את המשמעות. עם הילד הקטן אפשר לחכות. כשמספרים כדאי לספר זאת באופן שירחיק כמה שיותר את הסיפור ממציאות החיים שלכם, כדי להקטין את האפשרות לחרדות מכך שזה עלול לקרות גם לכם ההורים שלהם. למשל אם אמו נפטרה ממחלה, להדגיש (במידה וזו אמת כמובן) שכיום קיים טיפול למחלה כזו ובדרך כלל לא מתים ממנה, או שזה מאוד נדיר שיש סיבת מוות כזו, או כל הסבר אחר שמצמצם את סיבת המוות למשהו שקל להרחיק ואתו ממכם ולהתמודד עימו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר - תודה רבה!!!

תמר
    12/01/2012

אמת חשבתי ממש בכעיווןם הזה. שוב, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    12/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו