מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצותנמש11/01/2012
בתי בת 4.5 ואני בחודש 9, טרום לידה. היא מצפה בכליון עיניים ללידה ומייחלת (לפחות תיאורטית) להיות האחות הגדולה לתינוק שעתיד להיוולד (אני בטוחה שקשיי ההתמודדות טרם החלו). למרות זאת, בתקופה האחרונה אני מרגישה שרבו התקפות הבכי שלה, לעיתים בלי שום סיבה מוגדרת ולעיתים בשל התעקשויות שלה להכתיב לי התנהגות ומציאות. שאלותיי:
1. האם יתכן שמדובר כבר בתגובה לשינוי העתידי הצפוי? ואם כן, כיצד עלי להגיב?
2. עיקר הקשיים בינינו נובעים מכך שהיא מבקשת להכתיב מציאות ולשלוט בכל פרט ואילו אנו (הוריה) מסרבים לשתף עימה פעולה. זו אינה מציאות חדשה כי אם עיקר הקושי איתה מאז ומעולם, למרות שתמיד הצבנו עמדה ברורה באשר למה שהיא יכולה להיות אחראית עליו ולשלוט בו ובמה שאינה יכולה. דוגמא: היא יושבת בסלון וצופה בטלביזיה כשאני בחדר אחר וצועקת שאבוא אליה כי היא רוצה לומר לי דבר מה. אני מסבירה לה שאני עסוקה ואיני יכולה להגיע אליה, אך היא מוזמנת לבוא ולהסביר מה הבעיה או לומר לי ואראה כיצד אוכל לעזור לה. סביב נושא זה עשויה להתפתח דרמה הכוללת בכי שעשוי להימשך גם חצי שעה. גם לאחר שנמצא פתרון לבעיה היא עלולה להמשיך ולבכות פרק זמן לא מבוטל. אני מנסה לרוב להכיל את הכי, להיות אמפתית לעצב שלה, אך להיות ברורה באשר לציפיה שלי ממנה, ועם זאת אני מודה שזה לא קל, לעיתים אני מאבדת את סבלנותי ואני גם לא מרגישה שהתקפות הבכי מתקצרות או נעלמות.
האם אוכל לקבל יעוץ באשר לדרך הפעולה המומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
סמדר ריינר12/01/2012שלום לך,
בהחט ייתכן שההחמרה התנהגות קשורה לידה העתידית, וניתן לדבר עם הילדה על כך שבודאי שהי אמתרגשת ושמחה אבל ואלי היא גם חוששת שעכשיו יהיה לכם פחות זמן אליה. חשוב לתת לגיטימציה, גם לרגשות שליליים כלפי הולדת האח.
מעבר לזה, לגבי הדרמות שאת מתארת, מאוד חשוב אחרי שהצבתם גבול או הצעתם לה חלופה להתנהלות לא להתרשם מהבכי שלה ולא לנסות להפסיק אותו. זה בסדר לגמרי שהיא בוכה, והיא תעשה זאת כל עוד זה מזכה אותה בהתייחסות ותשומת לב. כאשר באופן עיקבי תצליחו להפסיק להתייחס לכך, זה יפחת בצורה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)