מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 5יפעת12/01/2012
שלום,
יש לי בן בן 5 ובת שנתיים ו-7 חודשים ואני בהריון נוסף.
בני בן חובה. ילד שובב (קצת יותר מידי), חכם ומאוד מתוחכם ומתחכם.
הוא מאוד אוהב את אחותו ומרגיש כל הזמן צורך להיות קרוב אליה (כשהוא לא עם חברים או עסוק עם משחק, מחשב, טלויזיה), חבק אותה, מלטף לה את השיער ובעיקר מציק.
יש הרגשה שכל הזמן אנחנו שומעים בבית "די די די" שהיא אומרת לו אבל הוא מתעלם. יש הרגשה שאנחנו צריכים להגיד לו כל דבר כמה פעמים ורק כשאנחנו מרימים את הקול אז הוא מקשיב.
הסברתי לו שהיא לא תרצה לשחק איתו ושבשביל חיבוקים ומשחקים צריך הסכמה של שני הצדדים ולא רק של אחד אבל נראה שזה חולף הרחק מעליו....
מה עושים?
נמאס לנו מהתחושה שכל הזמן צריך להעיר לו. אני מרגישה שאני כל הזמן מעירה ומענישה וזה לא עוזר .
תודה ,
יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 - תגובה
סמדר ריינר13/01/2012שלום יפעת,
עונשים אכן לא עוזרים, וגם גורמים נזק נפשי.כדאי לחדול מהם בעניין הזה וגם להבא בהמשך החינוך שלו. לעניין ההצקות - ייתכן שלילד פשוט משעמם והוא לא מרגיש מוחזק. ילד בן 5 לא יכול להעסיק את עצמו לבד בשעות הפנאי והוא זקוק לתוכנית מובנית ולליווי של מבוגר. החל מביקורים אצל חברים, יציאות לגינה, וגם כשאתם בבית - פעילויות משותפות ויזומות על ידכם ההורים - לצייר ביחד, לעשות עבודות יצירה, לשחק ביחד וכו'. אפשר גם טלוויזיה, זה בסדר גמור, במידה. אם יש תכניות ספיציפיות שהוא אוהב. כשתשומת ליבו נתונה למשימה - הוא יהיה פחות פנוי להצקות. כדאי שתחשבו כל הזמן על אלטרנטיבה - מה הוא יכול לעושת ותציעו לו כל פעם שהוא מתחיל להציק, ואפילו מראש, כדי שזה לא יגיע לזה בכלל.
כמו כן ייתכן שהוא מקנא באחותו. זה טבעי. חשוב לתת לזה מקום ולגיטמציה וגם להקדיש לו זמן איכות איתכם ההורים ללא אחותו מדי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)